Укр
Рус
Котлети Другі страви Болгарська кухня

Котлети з баклажанів

( 4.5455 1 511 11 оцінок)

1085 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети з баклажанів - легка і корисна альтернатива традиційним м'ясним. Страва овочева, але не веганська, так як в рецепті використовуються яйця. При бажанні їх можна замінити насінням льону і подати до баклажанових котлет овочевий соус, і тоді страву можна буде їсти в піст.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з баклажанів" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири29.9 гр.
  • Вуглеводи17.5 гр.
  • Калорії356 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло і, помішуючи, підсмажте цибулю до прозорості.

Крок - 1
02

Баклажани вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Надішліть нарізані баклажани в cковороду з цибулею. Постійно мішаючи, смажте овочі до м'якості баклажанів.

Крок - 2
03

Посоліть овочеву суміш, перемішайте, зніміть з плити, перекладіть в миску і остудіть.

Крок - 3
04

Яйце вимийте, просушіть і вбийте в овочі. Зелень (будь-яку на ваш вибір) вимийте, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів.

Крок - 4
05

Додайте дрібно порізаний ножем часник. Всипте сіль і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти. Всипте панірувальні сухарі і знову перемішайте.

Крок - 5
06

З отриманої маси сформуйте невеликі круглі котлети. Запаніруйте їх в борошні.

Крок - 6
07

Розжарте на сковороді рослинне масло, Відправте туди котлети з баклажанів і смажте до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків. Масла повинно бути багато: його рівень повинен досягати середини кульок.

Крок - 7
08

Готові котлети зніміть з плити, перекладіть в чисту сковорідку і залийте водою. Накрийте сковороду кришкою і томіть котлети на слабкому вогні пару хвилин, щоб вони стали м'якшими.

Крок - 8
09

Змішайте яйце з свіжовичавленим лимонним соком і влийте отриману суміш в сковорідку з котлетами. Помішуючи, потримайте страву на вогні ще трохи, щоб соус схопився, а потім зніміть з плити і ставте на стіл.

Крок - 9
10

Перед подачею присипте котлети з баклажанів подрібненою зеленню - і приступайте до дегустації. Страва виходить дуже м'якою і ніжною. Такі котлетки навіть смачніше м'ясних. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирні пончики - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики 20 2 2 з 5 - детальніше -
Пиво - покроковий рецепт, фото 1 Пиво 60 1 3 з 5 - детальніше -
Курячий бульйон з локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з локшиною 0 6 2 з 5 - детальніше -
Різотто з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з креветками і овочами 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пахлава з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава з волоськими горіхами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ананасовий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий смузі 25 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля фрі - покроковий рецепт, фото 1 Картопля фрі 25 3 2 з 5 - детальніше -