Укр
Рус
Котлети Другі страви Болгарська кухня

Котлети з баклажанів

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

766 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети з баклажанів - легка і корисна альтернатива традиційним м'ясним. Страва овочева, але не веганська, так як в рецепті використовуються яйця. При бажанні їх можна замінити насінням льону і подати до баклажанових котлет овочевий соус, і тоді страву можна буде їсти в піст.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з баклажанів" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири29.9 гр.
  • Вуглеводи17.5 гр.
  • Калорії356 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло і, помішуючи, підсмажте цибулю до прозорості.

Крок - 1
02

Баклажани вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Надішліть нарізані баклажани в cковороду з цибулею. Постійно мішаючи, смажте овочі до м'якості баклажанів.

Крок - 2
03

Посоліть овочеву суміш, перемішайте, зніміть з плити, перекладіть в миску і остудіть.

Крок - 3
04

Яйце вимийте, просушіть і вбийте в овочі. Зелень (будь-яку на ваш вибір) вимийте, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів.

Крок - 4
05

Додайте дрібно порізаний ножем часник. Всипте сіль і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти. Всипте панірувальні сухарі і знову перемішайте.

Крок - 5
06

З отриманої маси сформуйте невеликі круглі котлети. Запаніруйте їх в борошні.

Крок - 6
07

Розжарте на сковороді рослинне масло, Відправте туди котлети з баклажанів і смажте до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків. Масла повинно бути багато: його рівень повинен досягати середини кульок.

Крок - 7
08

Готові котлети зніміть з плити, перекладіть в чисту сковорідку і залийте водою. Накрийте сковороду кришкою і томіть котлети на слабкому вогні пару хвилин, щоб вони стали м'якшими.

Крок - 8
09

Змішайте яйце з свіжовичавленим лимонним соком і влийте отриману суміш в сковорідку з котлетами. Помішуючи, потримайте страву на вогні ще трохи, щоб соус схопився, а потім зніміть з плити і ставте на стіл.

Крок - 9
10

Перед подачею присипте котлети з баклажанів подрібненою зеленню - і приступайте до дегустації. Страва виходить дуже м'якою і ніжною. Такі котлетки навіть смачніше м'ясних. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пряник - покроковий рецепт, фото 1 Пряник 50 5 3 з 5 - детальніше -
Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем на сковороді 45 4 2 з 5 - детальніше -
Смузі з дині і кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з дині і кавуна 30 1 2 з 5 - детальніше -