Котлети з баклажанів - легка і корисна альтернатива традиційним м'ясним. Страва овочева, але не веганська, так як в рецепті використовуються яйця. При бажанні їх можна замінити насінням льону і подати до баклажанових котлет овочевий соус, і тоді страву можна буде їсти в піст.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло і, помішуючи, підсмажте цибулю до прозорості.
Баклажани вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Надішліть нарізані баклажани в cковороду з цибулею. Постійно мішаючи, смажте овочі до м'якості баклажанів.
Посоліть овочеву суміш, перемішайте, зніміть з плити, перекладіть в миску і остудіть.
Яйце вимийте, просушіть і вбийте в овочі. Зелень (будь-яку на ваш вибір) вимийте, дрібно поріжте ножем і відправте до решти продуктів.
Додайте дрібно порізаний ножем часник. Всипте сіль і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти. Всипте панірувальні сухарі і знову перемішайте.
З отриманої маси сформуйте невеликі круглі котлети. Запаніруйте їх в борошні.
Розжарте на сковороді рослинне масло, Відправте туди котлети з баклажанів і смажте до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків. Масла повинно бути багато: його рівень повинен досягати середини кульок.
Готові котлети зніміть з плити, перекладіть в чисту сковорідку і залийте водою. Накрийте сковороду кришкою і томіть котлети на слабкому вогні пару хвилин, щоб вони стали м'якшими.
Змішайте яйце з свіжовичавленим лимонним соком і влийте отриману суміш в сковорідку з котлетами. Помішуючи, потримайте страву на вогні ще трохи, щоб соус схопився, а потім зніміть з плити і ставте на стіл.
Перед подачею присипте котлети з баклажанів подрібненою зеленню - і приступайте до дегустації. Страва виходить дуже м'якою і ніжною. Такі котлетки навіть смачніше м'ясних. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти