Приготуйте котлети в листковому тісті з яловичого стейка. Процес приготування досить складний. Але в результаті на вашому столі буде стояти страва, гідна ресторанного меню.
Коричневі печериці ретельно вимийте і висушіть. Наріжте максимально дрібними шматочками.
Поставте на середньо-сильний вогонь сковороду і додайте олію. У розігріту жаровню викладіть подрібнені гриби і додайте сіль. Обсмажте шампіньйони до золотисто-коричневого кольору і повного випаровування зайвої рідини.
Цибулю-шалот подрібніть і всипте в сковороду. Можна замінити цибулю декількома зубчиками часнику, пропущеного через прес. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Цибуля повинна стати м'якою і прозорою.
Додайте до решти інгредієнтів чорний мелений і кайенский перець. Влийте біле вино. Переміксуйте і вимкніть вогонь. Перекладіть суміш в миску і остудіть.
Додайте паштет зі смаком трюфеля і перемішайте до однорідності. Якщо є необхідність замінити паштет, капніть кілька крапель трюфельного масла на шматочок вершкового і замініть необхідний інгредієнт.
Візьміть шматочок яловичої вирізки і приправте з усіх боків сіллю і чорним меленим перцем.
У розігріту на сильному вогні сковороду з маслом викладіть м'ясо. Обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Перекладіть яловичину на тарілку і дайте охолонути до кімнатної температури, потім помістіть в холодильник.
Трохи разморозьте тісто і розділіть на невеликі прямокутники. Розмір повинен бути більше, ніж стейк на 3-4 см. Викладіть пласт на притрушену борошном робочу поверхню. Як тільки тісто стане більш податливим, викладіть на центр пласта невелику кількість грибної суміші і злегка ущільніть.
Дістаньте охолоджене м'ясо, змастіть верхівку гірчицею і перекладіть змащеною стороною на грибну подушку. Загорніть м'ясо в тісто, намагаючись не сильно його розтягувати.
Защіпіть краї, залишивши невеликий отвір знизу, для виходу вологи і пари. Готову котлету помістіть в морозильну камеру на 15 хвилин.
З відрізка тіста такого ж діаметру виріжте коло. Викладіть його на деко, застелене пергаментним папером і зробіть виделкою проколи по всій поверхні. Розігрійте духовку до 200 ° С і поставте в неї деко з тістом на 15 хвилин. Потім переверніть, притисніть лопаткою і знову відправте випікатися на 5-10 хвилин.
Покладіть на деко відріз фольги і невеликий квадрат паперу для запікання. Викладіть в центр охолоджену котлету і змастіть збитим яйцем. Поставте в розігріту до 220 ° С духовку і запікайте 25 хвилин.
Перекладіть страву на дошку і дайте постояти 5 хвилин. Зріжте краї тіста і розділіть котлету навпіл. Подавайте на стіл з листковим коржем і запеченими овочами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти