Котлети в духовці курячі - проста, доступна і смачна страва з курячого фаршу. На відміну від звичайних котлет, ці не смажаться на сковороді, а запікаються в духовці, що робить котлетки з курки більш соковитими, апетитними і корисними, ніж смажені.
Батон наріжте слайсами середньої ширини і залийте водою. Хвилин через 10 скибочки відіжміть і відправте в чашу подрібнювача.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте великими шматочками і теж покладіть в подрібнювач. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і відправте до решти продуктів. Перебийте інгредієнти до стану однорідного пюре.
Курячий фарш викладіть в миску для змішування. Додайте пюре з батона з цибулею і часником. Всипте сіль, мелений чорний перець і паприку. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Коли фарш стане однорідним, відбийте його, щоб наситити киснем і розбити жорсткі волокна. Для цього потроху беріть суміш рукою і з силою кидайте назад в миску.
З відбитого фаршу сформуйте котлети. Висипте на блюдо панірувальні сухарі і ретельно обваляйте в них котлетні заготовки.
Застеліть деко пергаментом або покладіть килимок для випічки (силіконовий, тефлоновий і т. п). Викладіть на нього курячі котлети. За допомогою кулінарного пензлика акуратно, щоб не струсити сухарі, змастіть кожну рослинним маслом. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів цельсія духовку. Котлети в духовці курячі будуть готові приблизно через 30 хвилин.
Вийміть їх з духовки, злегка остудіть і перекладіть на блюдо. Після запікання в духовці курячі котлети виходять дуже соковитими і ніжними. Цю смачну дієтичну страву можна їсти навіть тим, хто прагне схуднути, і маленьким дітям. Смачного!
Випадкові рецепти