Укр
Рус
Курка Другі страви Білоруська кухня

Котлети по-київськи з сиром і маслом

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

750 - переглядів
70 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Котлети по-київськи з сиром і маслом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня, Американська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Котлети по-київськи з сиром і маслом - одна з найбільш популярних і улюблених страв української кухні. Це курячі котлетки з хрусткою скоринкою і сирно-масляною начинкою всередині, яка випливає при розрізанні. Як правильно готувати котлети по-київськи, докладно описано в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети по-київськи з сиром і маслом" (на 100 грам)

  • Білки17 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи24.1 гр.
  • Калорії218 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для котлети по-київськи, щоб не шукати їх в процесі приготування. Курячі грудки промийте і просушіть паперовими рушниками. Вимийте і просушіть яйце. Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння.

Крок - 1
02

Роздавіть часник бічною стороною леза ножа і подрібніть.

Крок - 2
03

З курячої грудки видаліть зайві шматки. Розріжте грудку вздовж навпіл і розгорніть.

Крок - 3
04

Покрийте м'ясо зверху харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком, щоб воно стало тонше.

Крок - 4
05

Розм'якшене вершкове масло змішайте з сушеним кропом.

Крок - 5
06

Підготовлену грудку приправте спеціями для курки і чорним меленим перцем. Додайте трохи подрібненого часнику і розподіліть спеції руками.

Крок - 6
07

Викладіть на грудку масло з кропом. Зверху покладіть шматочок твердого сиру. Поверніть м'ясо рулетиком, підігнувши краї, як в млинцях.

Крок - 7
08

В окрему ємність вбийте яйце і злегка збийте виделкою, щоб воно стало однорідним. Поруч поставте тарілку з борошном і панірувальними сухарями. По черзі обваляйте рулетик з усіх боків спочатку в борошні, потім в яйці, а в кінці в панірувальних сухарях.

Крок - 8
09

У каструлі розігрійте олію для фритюру. Коли вона розжариться до 180 градусів, Відведіть туди котлетку і смажте близько 6 хвилин. Панірування повинно добре зарум'яниться. Не забувайте повертати котлетку для рівномірного обжарювання з усіх боків. Смачна котлета по-київськи з сиром і маслом готова. Подавайте її на блюді зі свіжими овочами. Розріжте котлету навпіл, щоб побачити, як витече начинка. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Томатний соус на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус на зиму 55 1 2 з 5 - детальніше -
Курка в духовці з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка в духовці з картоплею 75 4 3 з 5 - детальніше -
Тортилья із вівсяного борошна - покроковий рецепт, фото 1 Тортилья із вівсяного борошна 60 1 2 з 5 - детальніше -