Котлети по-київськи з сиром і маслом - одна з найбільш популярних і улюблених страв української кухні. Це курячі котлетки з хрусткою скоринкою і сирно-масляною начинкою всередині, яка випливає при розрізанні. Як правильно готувати котлети по-київськи, докладно описано в рецепті.
Підготуйте інгредієнти для котлети по-київськи, щоб не шукати їх в процесі приготування. Курячі грудки промийте і просушіть паперовими рушниками. Вимийте і просушіть яйце. Часник розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння.
Роздавіть часник бічною стороною леза ножа і подрібніть.
З курячої грудки видаліть зайві шматки. Розріжте грудку вздовж навпіл і розгорніть.
Покрийте м'ясо зверху харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком, щоб воно стало тонше.
Розм'якшене вершкове масло змішайте з сушеним кропом.
Підготовлену грудку приправте спеціями для курки і чорним меленим перцем. Додайте трохи подрібненого часнику і розподіліть спеції руками.
Викладіть на грудку масло з кропом. Зверху покладіть шматочок твердого сиру. Поверніть м'ясо рулетиком, підігнувши краї, як в млинцях.
В окрему ємність вбийте яйце і злегка збийте виделкою, щоб воно стало однорідним. Поруч поставте тарілку з борошном і панірувальними сухарями. По черзі обваляйте рулетик з усіх боків спочатку в борошні, потім в яйці, а в кінці в панірувальних сухарях.
У каструлі розігрійте олію для фритюру. Коли вона розжариться до 180 градусів, Відведіть туди котлетку і смажте близько 6 хвилин. Панірування повинно добре зарум'яниться. Не забувайте повертати котлетку для рівномірного обжарювання з усіх боків. Смачна котлета по-київськи з сиром і маслом готова. Подавайте її на блюді зі свіжими овочами. Розріжте котлету навпіл, щоб побачити, як витече начинка. Смачного!
Випадкові рецепти