Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Котлети м’ясні (з яловичини)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

686 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети м’ясні (з яловичини) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети м'ясні (з яловичини) за цим рецептом виходять ніжними і соковитими всередині і хрусткими зовні. Особливість в тому, що вони робляться не з сирого, а з уже приготовленого м'яса. За описаною в рецепті технологією можна зробити котлети не тільки з яловичини, але також з баранини або курки. Вийде так само смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети м’ясні (з яловичини)" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири35.2 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії377 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту сковороду. Перекладіть туди фарш, влийте звичайний або винний білий оцет, всипте сушений часник (можна замінити нашинкованним свіжим), сушений імбир (або дрібнонатертий свіжий), мелений перець чилі і куркуму. Посоліть за смаком. Влийте воду.

Крок - 1
02

Перемішайте інгредієнти, включіть середній вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м'ясо, поки яловичина не змінить колір з червоного на коричневий (близько 20-25 хвилин).

Крок - 2
03

Зніміть кришку і, помішуючи, смажте фарш, поки не випарується волога. Приготоване м'ясо перекладіть в миску і остудіть.

Крок - 3
04

Хліб замочіть у воді, відіжміть і відправте в миску з фаршем.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте невеликими шматочками і підсмажте на олії до золотистого.

Крок - 5
06

Кінзу вимийте, просушіть і подрібніть ножем. Зелений перець чилі вимийте, просушіть і разом з насінням наріжте тонкими слайсами. Додайте смажену цибулю і подрібнену кінзу в фарш.

Крок - 6
07

Всипте панірувальні сухарі. Якщо потрібно, досоліть. Надішліть в блюдо нарізаний чилі і мелений чорний перець. Вимішайте фарш до однорідності.

Крок - 7
08

Яйця вимийте, просушіть, вбийте в окрему ємність і злегка збийте виделкою.

Крок - 8
09

Формуйте з отриманого фаршу котлети, занурюйте в яйця і паніруйте у сухарях або подрібненому черствому хлібі.

Крок - 9
10

Влийте в каструлю рослинне масло для фритюру, розколіть його до 180 градусів і смажте котлетки на середньому вогні до рум'яності з обох сторін.

Крок - 10
11

Готові котлети м'ясні (з яловичини) перекладайте шумівкою на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.

Крок - 11
12

Прикрасьте блюдо сервіровки салатним листям, зверху викладіть котлети і подавайте з томатним соусом і скибочками лайма. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Буріто з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з куркою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Стейк сьомги в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк сьомги в духовці у фользі 40 3 3 з 5 - детальніше -
Сушений ананас - покроковий рецепт, фото 1 Сушений ананас 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуляш з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з томатною пастою 110 5 3 з 5 - детальніше -
Форшмак з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з червоної риби 40 6 3 з 5 - детальніше -
Кус-кус з курячим філе і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кус-кус з курячим філе і овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Мамалига на молоці по-румунськи - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига на молоці по-румунськи 45 3 2 з 5 - детальніше -