Котлети м'ясні (з яловичини) за цим рецептом виходять ніжними і соковитими всередині і хрусткими зовні. Особливість в тому, що вони робляться не з сирого, а з уже приготовленого м'яса. За описаною в рецепті технологією можна зробити котлети не тільки з яловичини, але також з баранини або курки. Вийде так само смачно.
Поставте на плиту сковороду. Перекладіть туди фарш, влийте звичайний або винний білий оцет, всипте сушений часник (можна замінити нашинкованним свіжим), сушений імбир (або дрібнонатертий свіжий), мелений перець чилі і куркуму. Посоліть за смаком. Влийте воду.
Перемішайте інгредієнти, включіть середній вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м'ясо, поки яловичина не змінить колір з червоного на коричневий (близько 20-25 хвилин).
Зніміть кришку і, помішуючи, смажте фарш, поки не випарується волога. Приготоване м'ясо перекладіть в миску і остудіть.
Хліб замочіть у воді, відіжміть і відправте в миску з фаршем.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте невеликими шматочками і підсмажте на олії до золотистого.
Кінзу вимийте, просушіть і подрібніть ножем. Зелений перець чилі вимийте, просушіть і разом з насінням наріжте тонкими слайсами. Додайте смажену цибулю і подрібнену кінзу в фарш.
Всипте панірувальні сухарі. Якщо потрібно, досоліть. Надішліть в блюдо нарізаний чилі і мелений чорний перець. Вимішайте фарш до однорідності.
Яйця вимийте, просушіть, вбийте в окрему ємність і злегка збийте виделкою.
Формуйте з отриманого фаршу котлети, занурюйте в яйця і паніруйте у сухарях або подрібненому черствому хлібі.
Влийте в каструлю рослинне масло для фритюру, розколіть його до 180 градусів і смажте котлетки на середньому вогні до рум'яності з обох сторін.
Готові котлети м'ясні (з яловичини) перекладайте шумівкою на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.
Прикрасьте блюдо сервіровки салатним листям, зверху викладіть котлети і подавайте з томатним соусом і скибочками лайма. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти