Котлети м'ясні домашні - страва, улюблена з дитинства. Щоб удосконалити смак, пропонуємо зробити їх по-східному пряними. У цьому рецепті котлетки готуються з баранини, але її можна замінити будь-яким іншим м'ясом. Неймовірно апетитними виходять котлети зі змішаного свинячо-яловичого фаршу. Тому вибирайте продукт, який вам більше подобається.
Хліб порвіть на шматочки, відправте в подрібнювач і перебийте в крихту. Подрібнений хліб пересипте в миску, влийте воду і перемішайте до однорідності.
Додайте м'ясний фарш і нарізані кинзу і м'яту. Зелений перець чилі вимийте, наріжте тонкими кільцями і відправте в загальну масу.
Всипте спеції: куркуму, мелений червоний чилі, підсмажену на сухій сковороді зіру (кумін), мелений коріандр, сіль і імбирно-часникову пасту (взяті в рівних кількостях і перетерті в пюре імбир з часником).
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Мішайте ретельно (4-5 хвилин). Отриману суміш накрийте кришкою і дайте постояти 15-20 хвилин.
Змастіть руки рослинним маслом і сформуйте з «відпочилої» маси котлети. Обваляйте кожну в панірувальних сухарях.
Потім занурте в збиті виделкою сирі яйця. Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажуйте котлети до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін.
Зі сковороди перекладайте їх на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, а потім викладайте на блюдо сервіровки.
Присипте котлети м'ясні домашні подрібненою кінзою і подавайте на стіл з нарізаними свіжими овочами (у нас помідори і червона цибуля), лимоном і будь-яким соусом на ваш вибір (у нас зелений чатні). Котлетки виходять хрустким зовні і ніжними всередині. Це дуже смачно, ароматно і ситно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти