Соковиті і оригінальні курячі котлетки для святкового або повсякденного меню. Здивуйте родину або гостей новою ситною і смачною стравою.
Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою. Відокремте шкірку і плівку і просушіть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть в грудях поздовжній розріз. Не дорізаючи до кінця приблизно 0,5 см. Повинен вийти так званий «метелик».
Викладіть м'ясо в зручну ємність або на обробну дошку. Накрийте щільним целофановим пакетом і відбийте грудки кухонним молоточком. Завдяки пакету, дрібні частинки м'яса і сік не будуть розбризкуватися в різні боки. Притрусіть грудинку сіллю і чорним меленим перцем і ретельно втирайте спеції в м'ясо.
Сир моцарела наріжте брусочками. Їх розмір регулюйте за розміром грудок, всередині яких повинен поміститися сир. Його можна замінити сулугуні або адигейським сиром. Розкрийте грудинку і в центрі покладіть сир і щільно загорніть краї.
В окрему ємність вбийте яйця і переміксуйте їх вінчиком до однорідного стану. У 2 широкі зручні ємності насипте борошно і панірувальні сухарі.
Грудинку з сиром ретельно обваляйте в борошні. Слідкуйте за тим, щоб начинка не випала. Умочіть в яйце і запаніруйте сухарями. Чим щільніше ляжуть сухарі, тим смачніше вийде корочка на котлетах.
Готувати котлети можна в глибокій сковороді, каструлі або у фритюрниці. Налийте в сковороду або фритюрницю достатню кількість масла і включіть нагрів. У максимально розігріту олію викладіть котлети і обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору.
Готову страву викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої рідини. Подавайте котлети з рисом і салатом з пекінської капусти. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти