Котлети без цибулі можуть бути такими ж соковитими, як виготовлені за традиційним рецептом. Наприклад, китайці замість цибулі кладуть у котлети гриби, які чудово поєднуються з м'ясом і роблять фарш м'якшим і ніжнішим. А запах смажених грибів надає страві настільки апетитного аромату, що неможливо втриматися, щоб не спробувати хоча б шматочок. Спробуйте - і ви здивуєтеся, наскільки це смачно!
Для виготовлення котлет без цибулі можна використовувати будь-які гриби на ваш вибір. Ми взяли сушені шиїтаке. Їх потрібно ретельно промити, а потім залити водою та залишити на ніч.
Відіжміть відновлені гриби, щоб позбутися надлишків рідини. Але саму рідину не виливайте: вона ще знадобиться. Наріжте шиітаке дрібними кубиками.
Свинячий фарш (бажано не абсолютно пісний) викладіть у миску. Влийте трохи води від замочування грибів та перемішайте до однорідності.
Приправте м'ясо сіллю, цукром та соєвим соусом. Всипте картопляний крохмаль. Убийте яйце. Додайте подрібнені шиїтаке. Знову вимішайте інгредієнти до однорідності.
Фаршу, що вийшов, дайте настоятися 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім змочіть руки водою та сформуйте котлети. Викладіть їх на тарілку.
На сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Відправте туди котлетки і смажте по 3-4 хвилини з кожного боку. Вони повинні покритися апетитною золотисто-коричневою скоринкою.
Готові котлети викладіть на блюдо сервіровки, застелене салатним листям, і подавайте на стіл гарячими. Незважаючи на те, що ці котлети без цибулі, вони ніжні, соковиті та дуже апетитні. Гриби надають їм особливий смак та аромат.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти