Якщо у вас є мінімум часу, наявність продуктів не особливо вражає своїм достатком, а вечерю потрібно приготувати швидко і до того ж смачно, то немає краще варіанту, чим порадувати своїх домочадців домашніми котлетками. Простота і зручність - це мабуть найголовніші критерії при виборі саме цієї страви, але повірте, смак цих нехитрих виробів не змусить вас пошкодувати про цей вибір. Котлети зі свинячого фаршу - це відмінний бюджетний варіант, не потрібно возитися. Крім цього, котлети до всього ще й поживні.
Для початку підготуйте м'ясний фарш. Ви можете приготувати фарш самостійно в домашніх умовах. Просто перекрутіть через м'ясорубку свинину (додавши трохи сала). Або ж купіть вже готовий свинячий фарш в м'ясному магазині / ринку. Отже, готовий свинячий фарш покладіть в глибоку миску.
Потім очистіть від лушпиння червону або білу цибулю і на кухонній дошці дрібно її нашаткуйте. Засипте нашатковану цибулю в миску з фаршем, додайте так само імбирну часникову пасту, посипте чилі-порошком (можна використовувати сушену паприку), спеціями гарам масала, куркумою, приправте суміш чорним меленим перцем, полийте оцтом і посоліть. Трохи руками все перемішайте.
Далі додайте в м'ясну суміш курячі яйця, приправте все заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою свіжою кінзою і знову все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної, густої маси.
Трохи змоченими водою (або рослинним маслом) руками візьміть невелику порцію м'ясної суміші і акуратно, круговими рухами, сформуйте її в кульку. Потім обережно руками трохи приплюсніть м'ясну кульку, утворивши невелику котлету. Таким же чином повторіть процес для решти суміші. Викладіть підготовлені м'ясні котлети на велике блюдо.
Тепер помістіть антипригарну сковороду на вогонь. Додайте в неї рослинне або оливкове масло і розігрійте на середньому вогні.
Тепер акуратно обваляйте кожну м'ясну котлету в панірувальних сухарях і стежте за тим, щоб вони добре вкрилися з обох сторін.
Помістіть котлети в розпечену сковороду з маслом і смажте, перевертаючи з боку на бік, поки вони не стануть золотисто-коричневими з обох сторін. Подавайте до столу гарячі, свіжі, підсмажені котлети зі свинячого фаршу в супроводі будь-якого соусу. Смачного!
Випадкові рецепти