Печінка містить калій, натрій, кальцій, а також безліч вітамінів. Вона дуже корисна дітям. З неї можна приготувати справжні котлети.
Для приготування печінкових котлет вам знадобиться відварна картопля. Вимийте неочищені бульби під проточною водою за допомогою щітки від бруду. Завантажте картоплю в каструлю з водою, яка повинна повністю її покривати. Трохи підсоліть воду і варіть картоплю до повної готовності.
Зварену картоплю остудіть, гарячу очищати не дуже зручно. Очистіть шкірку, використовуючи ніж. Очищені бульби картоплі подрібніть в пюре за допомогою товкачки або пропустіть через м'ясорубку і відставте в сторону.
В окрему миску розбийте курячі яйця. Збовтайте їх виделкою до однорідного стану. Додайте до них трохи солі і велику частину куркуми. Перемішайте. Поки відставте, яєчна маса знадобиться, коли вже потрібно буде смажити котлети.
Тепер вам потрібно приготувати засмажку. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. Покладіть на сковороду зиру і насіння фенхелю. Дайте зернам підсмажиться деякий час, поки вони не дадуть аромат.
Тим часом очистіть цибулю і крупно наріжте її. Розріжте на дві частини невеликого розміру зелений чилі і видаліть насіння, потім наріжте його дрібними шматочками. Перекладіть нарізані овочі на сковороду. Готуйте, помішуючи, поки не зарум'яниться цибуля.
До підсмажених перцю з цибулею покладіть часниково-імбирну пасту (можна використовувати магазинну або приготувати самостійно, подрібнивши блендером до пюреобразного стану однакову кількість імбиру і часнику), зелень коріандру, куркуму, паприку, гарам-масала, сушений коріандр і сіль. Все перемішайте.
Коли зажарка готова, відправте до неї вимиту і очищену від зайвих плівок курячу печінку. Також обов'язково перевірте, щоб в печінці не було жовчних міхурів, які можуть дати гіркоту. Перемішайте лопаткою печінку з засмажкою.
Готуйте печінку на сковороді, не додаючи воду і не накриваючи кришкою протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи до повної готовності і поки не випарується повністю сік в сковорідці.
Готову печінку з засмажкою трохи остудіть і додайте до неї картопляне пюре. Перемішайте інгредієнти, розминаючи шматочки печінки руками. Також ви можете подрібнити печінку попередньо виделкою або в м'ясорубці. До печінкової маси додайте сіль і паприку на свій смак. Все перемішайте.
Поставте поряд ємність з печінковою масою, миску з збитими яйцями і плоску тарілку з панірувальними сухарями. І починайте формувати печінкові котлети.
Візьміть невелику кількість печінкової маси скачайте з неї кулю, а потім пріплюсніть її, щоб вийшла котлетка. Занурте котлету повністю в збиті яйця, потім обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків. З усієї кількості печінкової маси сформуйте котлети.
Поставте на плиту сковороду з великою кількістю рослинного масла і добре розігрійте його на середньому вогні. Коли масло розігріється, акуратно занурте в нього котлети і обсмажте з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Обсмажені печінкові котлети виложіть спочатку на паперову серветку, а потім на блюдо. Подавайте котлети гарячими. Смачного.
Випадкові рецепти