Укр
Рус
Печінка Другі страви Російська кухня

Котлети з печінки

( 4.8837 4 543 43 оцінки)

4604 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Печінка містить калій, натрій, кальцій, а також безліч вітамінів. Вона дуже корисна дітям. З неї можна приготувати справжні котлети.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з печінки" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи13 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування печінкових котлет вам знадобиться відварна картопля. Вимийте неочищені бульби під проточною водою за допомогою щітки від бруду. Завантажте картоплю в каструлю з водою, яка повинна повністю її покривати. Трохи підсоліть воду і варіть картоплю до повної готовності.

Крок - 1
02

Зварену картоплю остудіть, гарячу очищати не дуже зручно. Очистіть шкірку, використовуючи ніж. Очищені бульби картоплі подрібніть в пюре за допомогою товкачки або пропустіть через м'ясорубку і відставте в сторону.

Крок - 2
03

В окрему миску розбийте курячі яйця. Збовтайте їх виделкою до однорідного стану. Додайте до них трохи солі і велику частину куркуми. Перемішайте. Поки відставте, яєчна маса знадобиться, коли вже потрібно буде смажити котлети.

Крок - 3
04

Тепер вам потрібно приготувати засмажку. Розігрійте пательню з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. Покладіть на сковороду зиру і насіння фенхелю. Дайте зернам підсмажиться деякий час, поки вони не дадуть аромат.

Крок - 4
05

Тим часом очистіть цибулю і крупно наріжте її. Розріжте на дві частини невеликого розміру зелений чилі і видаліть насіння, потім наріжте його дрібними шматочками. Перекладіть нарізані овочі на сковороду. Готуйте, помішуючи, поки не зарум'яниться цибуля.

Крок - 5
06

До підсмажених перцю з цибулею покладіть часниково-імбирну пасту (можна використовувати магазинну або приготувати самостійно, подрібнивши блендером до пюреобразного стану однакову кількість імбиру і часнику), зелень коріандру, куркуму, паприку, гарам-масала, сушений коріандр і сіль. Все перемішайте.

Крок - 6
07

Коли зажарка готова, відправте до неї вимиту і очищену від зайвих плівок курячу печінку. Також обов'язково перевірте, щоб в печінці не було жовчних міхурів, які можуть дати гіркоту. Перемішайте лопаткою печінку з засмажкою.

Крок - 7
08

Готуйте печінку на сковороді, не додаючи воду і не накриваючи кришкою протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи до повної готовності і поки не випарується повністю сік в сковорідці.

Крок - 8
09

Готову печінку з засмажкою трохи остудіть і додайте до неї картопляне пюре. Перемішайте інгредієнти, розминаючи шматочки печінки руками. Також ви можете подрібнити печінку попередньо виделкою або в м'ясорубці. До печінкової маси додайте сіль і паприку на свій смак. Все перемішайте.

Крок - 9
10

Поставте поряд ємність з печінковою масою, миску з збитими яйцями і плоску тарілку з панірувальними сухарями. І починайте формувати печінкові котлети.

Крок - 10
11

Візьміть невелику кількість печінкової маси скачайте з неї кулю, а потім пріплюсніть її, щоб вийшла котлетка. Занурте котлету повністю в збиті яйця, потім обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків. З усієї кількості печінкової маси сформуйте котлети.

Крок - 11
12

Поставте на плиту сковороду з великою кількістю рослинного масла і добре розігрійте його на середньому вогні. Коли масло розігріється, акуратно занурте в нього котлети і обсмажте з обох боків до утворення рум'яної скоринки.

Крок - 12
13

Обсмажені печінкові котлети виложіть спочатку на паперову серветку, а потім на блюдо. Подавайте котлети гарячими. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пельмені з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичини 70 6 4 з 5 - детальніше -