Для приготування соковитих і ситних котлет, не обов'язково запасатися м'ясом. Пісна страва з моркви, картоплі і рису виходить такою смачною, що від добавки відмовитися просто неможливо.
Рис ретельно промийте під проточною водою кілька разів. Відваріть в підсоленій воді до готовності. Промийте холодною водою і викладіть у велику глибоку миску.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Часник пропустіть через спеціальний прес або наріжте невеликими шматочками за допомогою гострого ножа. Імбирний корінь очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці.
Зелений перець чилі дрібно наріжте. Подрібнені прянощі відправте в миску з рисом.
Картоплю і моркву ретельно вимийте. Відваріть в підсоленій воді до готовності. Остудіть і очистіть від шкірки. Натріть на дрібній тертці і додайте до решти інгредієнтів.
Листя м'яти і коріандру промийте і дайте стекти зайвій рідині. Подрібніть і всипте в миску. Додайте сіль, куркуму, мелений перець чилі, кмин і гараму масала.
Кількість приправ регулюйте за своїми гастрономічними уподобаннями. Видавіть в суміш сік лимона, переміксуйте і вимішуйте масу руками за принципом тіста. Змастіть руки рослинним маслом і сформуйте невеликі котлети.
Поставте сковороду на плиту на середній вогонь. Налийте оливкову чи рослинну олію. У розігріту жаровню викладіть котлети і обсмажте з обох сторін до золотисто-коричневого кольору. Викладіть страву на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Готові котлетки подавайте на порціонному блюді з томатним соусом, майонезом або сметаною. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти