Укр
Рус
Бобові Другі страви Російська кухня

Котлети з квасолі

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1609 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети з квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети з квасолі проста, але дуже смачна страва. Зараз можна зустріти кілька версій рецептів: вегетаріанські, пісні або з додаванням м'яса. Квасоля дуже поживний продукт, вона може замінити м'ясо. Приготуйте ароматні котлети по нашому рецепту і вони обов'язково вам сподобаються.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з квасолі" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи27.3 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування котлет з квасолі, звичайно ж, знадобиться квасоля. Беріть боби будь-якого виду і сорту, який вам більше до душі, або який є в наявності. Помістіть квасолю в більшу, глибоку миску, перед приготуванням її необхідно замочити. Залийте водою так, щоб вона покрила квасолю, залиште на 2 години.

Крок - 1
02

Картоплю очистіть, промийте під проточною водою. Наріжте на невеликі шматочки і помістіть в каструлю. Залийте картоплю гарячою водою, трохи посоліть. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте картоплю близько 20 хвилин чи до готовності. Час варіння може залежати від сорту картоплі і розміру нарізаних кубиків. Через зазначений час злийте воду і дайте трохи охолонути.

Крок - 2
03

Замочену квасолю промийте під проточною водою кілька разів і перекладіть в каструлю. Залийте боби чистою і дуже гарячою водою, приблизно на два пальці вище квасолі і варіть на середньому вогні 15 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.

Крок - 3
04

Зерна кмину помістіть в ступку, перетріть їх в порошок. Тільки що подрібнений кмин додасть особливий смак і пряний аромат страви. Зелень кінзи сполосніть під проточною водою, добре обсушіть. Дрібно наріжте.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і подрібніть блендером або дуже дрібно наріжте. Перекладіть подрібнену кінзу у велику миску, в якій буде готуватися фарш для котлет.

Крок - 5
06

Додайте до неї зварену квасолю, попередньо відцідивши воду, що залишилася. Покладіть відварену картоплю і ріпчасту цибулю. Туди ж пропустіть через прес зубки часнику.

Крок - 6
07

До інгредієнтів в миску додайте сіль за смаком, куркуму, чорний мелений перець і кмин, раніше перетертий. Всі інгредієнти для фаршу розімніть товкачем, до однорідного стану. Спробуйте фарш і в разі потреби додайте солі або спецій.

Крок - 7
08

З готового фаршу сформуйте круглі котлетки. Відправте їх на заздалегідь розігріту сковорідку з олією. Підсмажте з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Подавайте готові котлети з квасолі на стіл. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фрикадельки в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в вершковому соусі 55 5 3 з 5 - детальніше -
Булочки - покроковий рецепт, фото 1 Булочки 75 3 3 з 5 - детальніше -