Котлети з квасолі проста, але дуже смачна страва. Зараз можна зустріти кілька версій рецептів: вегетаріанські, пісні або з додаванням м'яса. Квасоля дуже поживний продукт, вона може замінити м'ясо. Приготуйте ароматні котлети по нашому рецепту і вони обов'язково вам сподобаються.
Для приготування котлет з квасолі, звичайно ж, знадобиться квасоля. Беріть боби будь-якого виду і сорту, який вам більше до душі, або який є в наявності. Помістіть квасолю в більшу, глибоку миску, перед приготуванням її необхідно замочити. Залийте водою так, щоб вона покрила квасолю, залиште на 2 години.
Картоплю очистіть, промийте під проточною водою. Наріжте на невеликі шматочки і помістіть в каструлю. Залийте картоплю гарячою водою, трохи посоліть. Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте картоплю близько 20 хвилин чи до готовності. Час варіння може залежати від сорту картоплі і розміру нарізаних кубиків. Через зазначений час злийте воду і дайте трохи охолонути.
Замочену квасолю промийте під проточною водою кілька разів і перекладіть в каструлю. Залийте боби чистою і дуже гарячою водою, приблизно на два пальці вище квасолі і варіть на середньому вогні 15 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння додайте трохи солі.
Зерна кмину помістіть в ступку, перетріть їх в порошок. Тільки що подрібнений кмин додасть особливий смак і пряний аромат страви. Зелень кінзи сполосніть під проточною водою, добре обсушіть. Дрібно наріжте.
Ріпчасту цибулю очистіть, промийте і подрібніть блендером або дуже дрібно наріжте. Перекладіть подрібнену кінзу у велику миску, в якій буде готуватися фарш для котлет.
Додайте до неї зварену квасолю, попередньо відцідивши воду, що залишилася. Покладіть відварену картоплю і ріпчасту цибулю. Туди ж пропустіть через прес зубки часнику.
До інгредієнтів в миску додайте сіль за смаком, куркуму, чорний мелений перець і кмин, раніше перетертий. Всі інгредієнти для фаршу розімніть товкачем, до однорідного стану. Спробуйте фарш і в разі потреби додайте солі або спецій.
З готового фаршу сформуйте круглі котлетки. Відправте їх на заздалегідь розігріту сковорідку з олією. Підсмажте з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Подавайте готові котлети з квасолі на стіл. Смачного.
Випадкові рецепти