Укр
Рус
Котлети Другі страви Турецька кухня

Котлети з кускусу

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

552 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Котлети з кускусу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети з кускусу - чудова альтернатива традиційним м'ясним котлетам. У рецепті розповідається, як зробити м'які, соковиті, ситні і дуже апетитні котлетки з кускусу з овочами. У страві використовуються молочні продукти і яйця, тому для веганского столу і поста вона не підійде.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з кускусу" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Всипте в миску кускус швидкого приготування. Закип'ятіть воду, залийте нею кускус і залиште на 10-15 хвилин. Зелену цибулю вимийте і подрібніть ножем.

Крок - 1
02

Болгарський перець, кабачок і моркву вимийте і висушіть. Очистіть моркву від шкірки. Наріжте перець і кабачок дрібними кубиками, а моркву натріть на тертці. Петрушку вимийте і дрібно поріжте ножем.

Крок - 2
03

У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію і, помішуючи, смажте подрібнені перець, кабачок і моркву протягом 5 хвилин. Потім зніміть сковороду з плити і злегка остудіть овочі.

Крок - 3
04

Додайте остиглі овочі в миску з кускусом. Всипте подрібнену петрушку. Розкришіть туди ж фету і покладіть айвар (це паста з попередньо запеченого в духовці, а потім протушеного на рослинній олії болгарського перцю з додаванням солі).

Крок - 4
05

Всипте в загальну масу мелені спеції (коріандр, зіру, сумах). Вбийте яйця. Посоліть і проперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

З отриманої маси сформуйте котлетки і з усіх боків запаніруйте в сухарях.

Крок - 6
07

Знову розігрійте на сковороді рослинне масло і на середньому вогні смажте отримані котлети з кускусу до золотисто-коричневої скоринки (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку).

Крок - 7
08

Готові котлетки викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир, а потім подавайте до столу зі сметанним соусом. Зовні вони хрусткі, а всередині м'які і соковиті. Вмочуйте котлети з кускусу в сметанний соус - і насолоджуйтеся. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фруктовий салат в апельсині - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат в апельсині 25 2 1 з 5 - детальніше -
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -
Сир домашній - покроковий рецепт, фото 1 Сир домашній 50 1 3 з 5 - детальніше -
М’ятний лікер - покроковий рецепт, фото 1 М’ятний лікер 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле 20 1 2 з 5 - детальніше -
Паелья овочева - покроковий рецепт, фото 1 Паелья овочева 55 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветками і кукурудзою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками і кукурудзою 35 3 3 з 5 - детальніше -