Котлети з кускусу - чудова альтернатива традиційним м'ясним котлетам. У рецепті розповідається, як зробити м'які, соковиті, ситні і дуже апетитні котлетки з кускусу з овочами. У страві використовуються молочні продукти і яйця, тому для веганского столу і поста вона не підійде.
Всипте в миску кускус швидкого приготування. Закип'ятіть воду, залийте нею кускус і залиште на 10-15 хвилин. Зелену цибулю вимийте і подрібніть ножем.
Болгарський перець, кабачок і моркву вимийте і висушіть. Очистіть моркву від шкірки. Наріжте перець і кабачок дрібними кубиками, а моркву натріть на тертці. Петрушку вимийте і дрібно поріжте ножем.
У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію і, помішуючи, смажте подрібнені перець, кабачок і моркву протягом 5 хвилин. Потім зніміть сковороду з плити і злегка остудіть овочі.
Додайте остиглі овочі в миску з кускусом. Всипте подрібнену петрушку. Розкришіть туди ж фету і покладіть айвар (це паста з попередньо запеченого в духовці, а потім протушеного на рослинній олії болгарського перцю з додаванням солі).
Всипте в загальну масу мелені спеції (коріандр, зіру, сумах). Вбийте яйця. Посоліть і проперчіть за смаком. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З отриманої маси сформуйте котлетки і з усіх боків запаніруйте в сухарях.
Знову розігрійте на сковороді рослинне масло і на середньому вогні смажте отримані котлети з кускусу до золотисто-коричневої скоринки (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку).
Готові котлетки викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир, а потім подавайте до столу зі сметанним соусом. Зовні вони хрусткі, а всередині м'які і соковиті. Вмочуйте котлети з кускусу в сметанний соус - і насолоджуйтеся. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти