Котлети з курячого філе виходять особливо м'якими і ніжними. До того ж біле куряче м'ясо вважається дієтичним і підходить тим, хто мріє схуднути. Спробуйте приготувати котлети з курки за нашим рецептом. Вони точно припадуть вам до смаку.
Черствий хліб (бажано білий 3-4-денної давності) покладіть в миску, залийте молоком і поки відставте.
Куряче філе вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте довгими смужками.
Пропустіть філе через м'ясорубку і зробіть курячий фарш. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на часточки і теж пропустіть через м'ясорубку.
Червоний болгарський перець вимийте, просушіть, наріжте шматочками і подрібніть слідом за цибулею. Перемеліть в'ялені помідори.
Слідом відправте в м'ясорубку шматочки замоченного в молоці і злегка віджатого хліба.
У миску з перемеленими продуктами вбийте яйця. Приправте інгредієнти за смаком сушеним орегано, сіллю і чорним меленим перцем.
Перемішайте вміст миски спочатку ложкою, а потім руками. Вимішуйте 4-5 хвилин, щоб фарш став однорідним і м'яким.
Змастіть руки рослинним маслом і зліпіть з фаршу котлетки.
Розігрійте в сковороді рослинне масло (у нас оливкове) і обсмажуйте на ньому котлети по 5-6 хвилин з кожного боку. Вони повинні зарум'янитися.
Готові котлети з курячого філе перекладіть на блюдо, а сковороду після кожної партії протирайте паперовою серветкою і заново змащуйте маслом. Посмажте таким чином всі котлетки. Вони вийдуть рум'яними зовні і ніжними і соковитими всередині. Подавайте курячі котлети з картопляним пюре, гречаною кашею, полентою або овочами. Смачного!
Випадкові рецепти