Укр
Рус
Бобові Другі страви Російська кухня

Котлети з гороху

( 4.7333 4 515 15 оцінок)

1783 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети з гороху - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Хочете здивувати своїх домочадців відмінною стравою на вечерю або до обіду - приготуйте смачні котлети з гороху. Горох настільки корисний продукт, що за складом корисних речовин і калорійності він цілком може вважатися гідним замінником м'яса. Такі котлетки - це прекрасний варіант для вегетаріанців, але також гарні і для тих, хто сидить на дієті або тих, хто поститься. Смачні, красиві і оригінальні котлети з гороху будуть приємні для вас і кожного, кого ви почастуєте цією неймовірною стравою, та до того ж абсолютно недорогі і абсолютно нескладні у приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з гороху" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, приступаємо до готування котлет, самих незвичайних з усіх, які мені відомі. Як вже говорилося, вони будуть з гороху, але якщо бути точним, то горох буде своєрідною начинкою для котлет, а основа насправді - картопляна. Так що спочатку візьмемося за приготування начинки для наших котлеток. Для цього в сковорідку або антипригарну каструлю вливаємо олію і розігріваємо. Додаємо насіння кмину і підсмажуємо поки вони трохи змінять колір.

Крок - 1
02

Потім кидаємо туди імбир і смажимо протягом 1 хвилини. Після цього вимитий зелений перець чилі подрібнюємо і додаємо в сковороду, смажимо ще півхвилини.

Крок - 2
03

Цибулю шалот очищаємо від лушпиння, миємо й шаткуємо дрібними кубиками. Відправляємо цибулю в сковорідку з іншими інгредієнтами і підсмажуємо до прозорості.

Крок - 3
04

Після цього додаємо свіжий або розморожений зелений горошок, в принципі, можна і консервований, все це солимо і посипаємо порошком гарам масала. Смажимо, добре перемішавши, вміст сковорідки протягом 1 хвилини.

Крок - 4
05

Ще кидаємо туди ж листя коріандру і добре перемішуємо. Після цього приготовлену масу перекладаємо в миску.

Крок - 5
06

Відварену попередньо картоплю подрібнюємо за допомогою картопляної товкучки і викладаємо в іншу глибоку посудину. Досипаємо кукурудзяну муку і сіль, добре перемішуємо.

Крок - 6
07

Тепер приступимо до приготування котлет. Змащуємо долоні маслом і беремо трохи картопляної суміші, формуємо тісто, як на вареники. У центрі картопляної порції робимо порожнину і викладаємо туди трохи горохової начинки, збираємо картопляну суміш, закриваючи начинку, запечатуємо і складаємо в лоток.

Крок - 7
08

В іншій сковороді розігріваємо невелику кількість масла і викладаємо в неї наші котлетки. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневого кольору, а потім викладаємо на серветку, щоб вбрався зайвий жир.

Крок - 8
09

Викладаємо котлети з гороху на блюдо, прикрашаємо листям коріандру і подаємо до столу гарячими. До таких котлет добре підійде томатний кетчуп і часточки лимона.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лаваш - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш 140 1 3 з 5 - детальніше -
Рис з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тако з яловичою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Тако з яловичою начинкою 50 2 3 з 5 - детальніше -
Курячий шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Курячий шашлик 50 3 3 з 5 - детальніше -