Хочете здивувати своїх домочадців відмінною стравою на вечерю або до обіду - приготуйте смачні котлети з гороху. Горох настільки корисний продукт, що за складом корисних речовин і калорійності він цілком може вважатися гідним замінником м'яса. Такі котлетки - це прекрасний варіант для вегетаріанців, але також гарні і для тих, хто сидить на дієті або тих, хто поститься. Смачні, красиві і оригінальні котлети з гороху будуть приємні для вас і кожного, кого ви почастуєте цією неймовірною стравою, та до того ж абсолютно недорогі і абсолютно нескладні у приготуванні.
Отже, приступаємо до готування котлет, самих незвичайних з усіх, які мені відомі. Як вже говорилося, вони будуть з гороху, але якщо бути точним, то горох буде своєрідною начинкою для котлет, а основа насправді - картопляна. Так що спочатку візьмемося за приготування начинки для наших котлеток. Для цього в сковорідку або антипригарну каструлю вливаємо олію і розігріваємо. Додаємо насіння кмину і підсмажуємо поки вони трохи змінять колір.
Потім кидаємо туди імбир і смажимо протягом 1 хвилини. Після цього вимитий зелений перець чилі подрібнюємо і додаємо в сковороду, смажимо ще півхвилини.
Цибулю шалот очищаємо від лушпиння, миємо й шаткуємо дрібними кубиками. Відправляємо цибулю в сковорідку з іншими інгредієнтами і підсмажуємо до прозорості.
Після цього додаємо свіжий або розморожений зелений горошок, в принципі, можна і консервований, все це солимо і посипаємо порошком гарам масала. Смажимо, добре перемішавши, вміст сковорідки протягом 1 хвилини.
Ще кидаємо туди ж листя коріандру і добре перемішуємо. Після цього приготовлену масу перекладаємо в миску.
Відварену попередньо картоплю подрібнюємо за допомогою картопляної товкучки і викладаємо в іншу глибоку посудину. Досипаємо кукурудзяну муку і сіль, добре перемішуємо.
Тепер приступимо до приготування котлет. Змащуємо долоні маслом і беремо трохи картопляної суміші, формуємо тісто, як на вареники. У центрі картопляної порції робимо порожнину і викладаємо туди трохи горохової начинки, збираємо картопляну суміш, закриваючи начинку, запечатуємо і складаємо в лоток.
В іншій сковороді розігріваємо невелику кількість масла і викладаємо в неї наші котлетки. Обсмажуємо їх до золотисто-коричневого кольору, а потім викладаємо на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
Викладаємо котлети з гороху на блюдо, прикрашаємо листям коріандру і подаємо до столу гарячими. До таких котлет добре підійде томатний кетчуп і часточки лимона.
Випадкові рецепти