Котлети з фаршу тріски - дієтична і поживна рибна страва. Тріска відноситься до найкорисніших видів риб. Її м'ясо багате фосфором, йодом, калієм, кальцієм, вітамінами А, Е, С, групи В та іншими речовинами, необхідними для нормального функціонування людського організму. Зробивши котлети з м'яса тріски по запропонованому рецепту, ви не тільки різноманітите меню смачною стравою, але і зміцните здоров'я.
Підготуйте інгредієнти для котлет. Філе тріски вимийте, просушіть і наріжте зручними шматочками. Моркву очистіть від шкірки, вимийте і натріть на тертці. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і подрібніть кубиками. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем. Часник очистіть від лушпиння і теж дрібно поріжте. Курячі яйця вимийте і висушіть.
Пшеничну булку (можна черству) замочіть у воді і залиште на кілька хвилин розмокати.
Тріску наріжте дуже дрібними кубиками (ми будемо робити котлети з рубленого, а не меленого фаршу) і відправте в миску для змішування.
Всипте туди ж кубики ріпчастої цибулі, терту моркву, подрібнені петрушку і часник.
Попередньо замочену булку відіжміть від води і теж відправте в загальну масу. Вбийте яйця. Приправте фарш сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З отриманої маси сформуйте котлети і з усіх боків обваляйте в панірувальних сухарях.
Смажте котлети з фаршу тріски на сковороді з добре розігрітим рослинним маслом до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Вони виходять пишними, рум'яними, соковитими і дуже смачними.
Випадкові рецепти