Що може бути простіше і смачніше котлет. Це виріб з фаршу, приправ і часом м'якушки білого хліба, такий рідний і звичний з дитинства. Биточки, фрикадельки, м'ясні кульки і навіть люля-кебаб - все це родичі наших обожнюваних котлет. Їх смажать, готують на пару, запікають в духовці, і, в не залежності від способу приготування, ми ніколи не зможемо встояти, щоб їх не з'їсти. Наш рецепт котлет з фаршу в духовці простий і невигадливий, але повірте, в результаті ви отримаєте дуже смачну страву.
Нам знадобиться м'ясний фарш. Ідеальним буде яловичий або свинячо-яловичий. Бажано щоб він був в міру жирним. Якщо ви не довіряєте покупному, приготуйте самі. Так буде навіть краще. Для цього шматки помитого м'яса слід перемолоти на м'ясорубці. Готовий фарш викладаємо в глибоку миску і не забуваємо посолити.
Добре руками вимісіть наш фарш. Це слід зробити для поліпшення текстури котлетного фаршу. Так вони вийдуть більш ніжними і соковитими.
Також нам знадобляться мелені сухарі. Не полінуйтеся, і приготуйте їх самі з італійської чіабатти. Цілком підійде позавчорашня, яку ви не з'їли. Її слід тільки подрібнити. Якщо у вас немає такої можливості, підійдуть і панірувальні сухарі з білого хліба. Додамо в них цибульний сухий порошок і сухий мелений часник. Додамо в фарш і так само ретельно перемішаємо руками до однорідності.
Збиваємо яйця до однорідної маси. Вони служать, як би цементом для фаршу, не дають котлетам розвалитися. Додаємо до фаршу і перемішуємо. Ще раз добре вимісіть руками фарш з яйцями. Не шкодуйте витрачений на це час. Фарш для котлет стане еластичним і не буде липнути до рук.
Тепер будемо формувати самі котлети. Так як ми будемо запікати в духовці, ідеальною формою для них буде у вигляді кульок. Ложкою (ложкою для формування кульок морозива) набираємо однакову кількість підготовленого фаршу і формуємо кульки. Кожну котлетну кульку доводимо до досконалості енергійними, круговими рухами рук. Вони повинні вийти гладкими, без шорсткості і нерівностей.
Викладаємо котлетні кульки на деко, нещільно, роблячи невеликий простір навколо кожної. Деко з котлетами ставимо випікатися в духовку. Так буде і швидше, не потрібно стояти біля плити, і корисніше. Запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин. Потім доведемо до 200 градусів і потримаємо ще 15 хвилин, щоб вони підрум'янилися.
Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу і кликати рідних. Смачні котлети з фаршу, приготовані в духовці можна їсти просто так, або з гарніром. А можна витратити ще трохи часу і протушкувати їх з томатним соусом і сметаною. Для любителів гостренького, ідеальним будуть котлети з соусом барбекю. Як би там не було, вибір з чим їсти, ці ласощі, залишається за вами. Смачного!
Випадкові рецепти