Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Котлети з фаршу в духовці

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

3223 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Котлети з фаршу в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Що може бути простіше і смачніше котлет. Це виріб з фаршу, приправ і часом м'якушки білого хліба, такий рідний і звичний з дитинства. Биточки, фрикадельки, м'ясні кульки і навіть люля-кебаб - все це родичі наших обожнюваних котлет. Їх смажать, готують на пару, запікають в духовці, і, в не залежності від способу приготування, ми ніколи не зможемо встояти, щоб їх не з'їсти. Наш рецепт котлет з фаршу в духовці простий і невигадливий, але повірте, в результаті ви отримаєте дуже смачну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з фаршу в духовці" (на 100 грам)

  • Білки15.4 гр.
  • Жири16.9 гр.
  • Вуглеводи12.4 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Нам знадобиться м'ясний фарш. Ідеальним буде яловичий або свинячо-яловичий. Бажано щоб він був в міру жирним. Якщо ви не довіряєте покупному, приготуйте самі. Так буде навіть краще. Для цього шматки помитого м'яса слід перемолоти на м'ясорубці. Готовий фарш викладаємо в глибоку миску і не забуваємо посолити.

Крок - 1
02

Добре руками вимісіть наш фарш. Це слід зробити для поліпшення текстури котлетного фаршу. Так вони вийдуть більш ніжними і соковитими.

Крок - 2
03

Також нам знадобляться мелені сухарі. Не полінуйтеся, і приготуйте їх самі з італійської чіабатти. Цілком підійде позавчорашня, яку ви не з'їли. Її слід тільки подрібнити. Якщо у вас немає такої можливості, підійдуть і панірувальні сухарі з білого хліба. Додамо в них цибульний сухий порошок і сухий мелений часник. Додамо в фарш і так само ретельно перемішаємо руками до однорідності.

Крок - 3
04

Збиваємо яйця до однорідної маси. Вони служать, як би цементом для фаршу, не дають котлетам розвалитися. Додаємо до фаршу і перемішуємо. Ще раз добре вимісіть руками фарш з яйцями. Не шкодуйте витрачений на це час. Фарш для котлет стане еластичним і не буде липнути до рук.

Крок - 4
05

Тепер будемо формувати самі котлети. Так як ми будемо запікати в духовці, ідеальною формою для них буде у вигляді кульок. Ложкою (ложкою для формування кульок морозива) набираємо однакову кількість підготовленого фаршу і формуємо кульки. Кожну котлетну кульку доводимо до досконалості енергійними, круговими рухами рук. Вони повинні вийти гладкими, без шорсткості і нерівностей.

Крок - 5
06

Викладаємо котлетні кульки на деко, нещільно, роблячи невеликий простір навколо кожної. Деко з котлетами ставимо випікатися в духовку. Так буде і швидше, не потрібно стояти біля плити, і корисніше. Запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин. Потім доведемо до 200 градусів і потримаємо ще 15 хвилин, щоб вони підрум'янилися.

Крок - 6
07

Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Викладаємо на тарілку. Можна подавати до столу і кликати рідних. Смачні котлети з фаршу, приготовані в духовці можна їсти просто так, або з гарніром. А можна витратити ще трохи часу і протушкувати їх з томатним соусом і сметаною. Для любителів гостренького, ідеальним будуть котлети з соусом барбекю. Як би там не було, вибір з чим їсти, ці ласощі, залишається за вами. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Як подати оселедець - покроковий рецепт, фото 1 Як подати оселедець 30 1 2 з 5 - детальніше -
Сангрія на білому вині - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія на білому вині 30 1 2 з 5 - детальніше -
Скумбрія домашня маринована - покроковий рецепт, фото 1 Скумбрія домашня маринована 40 3 2 з 5 - детальніше -
Паштет зі свинячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет зі свинячої печінки 30 1 2 з 5 - детальніше -