Де зазначено, що котлети повинні готуватися тільки з м'яса. Пропонуємо приготувати корисну і малокалорійну страву - котлети з кольорової капусти. По-перше - вони готуються дуже швидко, по-друге - ваші діти навіть і не здогадаються, що вони з капусти, а по-третє - ця страва прикрасить як обідній, так і святковий стіл.
Цвітну капусту промийте під холодною водою і за допомогою кухонного ножа розділіть на суцвіття.
Закип'ятіть воду в глибокій ємності, трохи посоліть, киньте в неї капусту і відварюйте приблизно 5 хвилин, до напівготовності, так як вона ще буде запікатися. Потім злийте воду і дайте охолонути. Викладіть суцвіття на паперовий рушник, щоб пішла зайва волога.
Потім наріжте суцвіття гострим ножем на дрібні шматочки. Перекладіть в ємність середнього розміру.
Вбийте в капусту куряче яйце і додайте один білок. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на обробній дошці дрібним кубиком. Надішліть в ємність. Туди ж висипте панірувальні сухарі.
Зелень петрушки сполосніть та висушіть паперовим рушником. Дрібно наріжте і відправте в ємність з капустою, яйцями, цибулею і панірувальними сухарями.
Твердий сир натріть на дрібну тертку і додайте до решти інгредієнтів. Всі компоненти фаршу необхідно посолити і приправити чорним меленим перцем за смаком. Ретельно перемішайте. Залиште на 10 хвилин, щоб панірувальні сухарі набрякли, увібравши в себе вологу.
Увімкніть духовку на 180 градусів і підготуйте лист для випічки, змастивши його трохи оливковою олією. Візьміть столову ложку отриманого фаршу і акуратно сформуйте невеликого розміру котлетки. Викладіть їх на деко, на відстані в 1 сантиметр один від одного, щоб вони не пристали. Запікайте 15-20 хвилин, періодично перевертаючи котлетки, щоб вони рівномірно підрум янились і придбали легку корочку з усіх боків.
Подавайте приготовані котлети з кольорової капусти з будь-яким соусом, в якості закуски. Можна подати з салатом з улюблених овочів. Їжте на сніданок або вечерю. Смачного.
Випадкові рецепти