Сьогодні королем на нашій кухні буде ріпчаста цибуля. Цей овоч і так постійно присутній в нашому меню в якості інгредієнта до багатьох страв, але ось роль основного компонента йому випадає не часто. Цибуля - це джерело вітамінів і корисних речовин, до того ж вона завжди надає особливого смаку стравам, в яких використовується. Пропонуємо вам приготувати котлети з цибулі. Не потрібно думати, що це дивне кулінарне рішення, спробуйте цю страву хоч раз і ви переконаєтеся, що цибульні котлетки - це не тільки корисно, але ще і швидко, і легко, а найголовніше - це смачно. На приготування котлет з цибулі йдуть якісь хвилини, не потрібно довго возитися, а головне - результат порадує вас не менше, ніж процес приготування.
Отже, спочатку очистимо від лушпиння цибулю, сполоснемо цибулини під водою, а потім дрібно нарізаємо.
Також очищаємо часник. Відправляємо подрібнену цибулю в окрему ємність. Сюди ж розбиваємо яйця, додаємо манну крупу, сіль, перець.
Часник натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через чеснокодавку. Все це ретельно перемішуємо, щоб в результаті вийшла однорідна, в'язка суміш. Це і є наш фарш, з якого ми будемо робити котлети.
Для цього ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо в неї рослинне масло. Приступаємо до формування наших виробів: набираємо невелику кількість фаршу в руку і ліпимо з нього котлетку, після чого відразу викладаємо її на сковорідку.
Обсмажуємо котлети з обох сторін по кілька хвилин на середньому вогні, поки цибуля не підзолотиться. Під час приготування по кухні лунає дуже яскравий, можна навіть сказати п'янкий аромат, який безсумнівно наганяє апетит.
Підсмажені котлети з цибулі складаємо в глибокий сотейник або каструлю.
Після того, як остання котлетка буде готова, на цю ж сковорідку акуратно наливаємо томатний сік і даємо йому покипіти кілька хвилин, а потім поливаємо цим соусом наші котлети і ставимо на невеликий вогонь тушкуватися протягом 15 хвилин.
Красиві котлети з цибулі готові, викладаємо їх на тарілку і пригощаємо всіх такою смакотою. У поєднанні зі свіжими овочами та зеленню ці цибульні штучки ще смачніші. Хоча цибульні котлети виходять соковитими і м'якими, і чудово виглядають з будь-яким гарніром. Спробувавши приготувати таку страву на своїй кухні, ви погодитеся з твердженням, що просту і нехитру страву можна перетворити на справжній делікатес, досить тільки приготувати її з душею, використавши деякі кулінарні хитрощі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти