Овочева котлета з тертим буряком або буряком в якості основного інгредієнта має темно-червоний або рожевий колір і текстуру, що успадковуються від буряка. Це може бути і ідеальний вечірній перекус, або сніданок, з томатним кетчупом або як гарнір. Котлета може бути приготовлена з безлічі овочів, але рецепт котлет з буряка - найпопулярніший, можливо це пов'язано з дієтичною цінністю буряка, це безумовно, здорова їжа для всієї родини.
В першу чергу очищаємо від шкірки молодий буряк і натираємо на крупній тертці. Ретельно віджимаємо руками сік з тертого буряка. В якості альтернативи ви можете посипати сіллю, щоб він визволив зайву воду.
У велику миску поміщаємо тертий, віджатий буряк. Потім до буряка додаємо попередньо підготовлене картопляне пюре.
Червону цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й дрібно нарізаємо кубиками, кидаємо в миску. Додаємо куркуму, червоний мелений перець чилі, сухий кмин, сіль, чорний мелений перець.
Тепер настала черга індійських запашних спецій (в цьому рецепті можна використовувати будь-які вами улюблені спеції) - кидаємо гарам масалу, мелений імбир, часник мелений (можна свіжий видавити через чесникодавку).
Додаємо панірувальні сухарі, попередньо вимиту і дрібно порізану кінзу (зелень коріандру). Добре перемішуємо, переконавшись, що всі спеції ретельно перемішані і суміш сформована і має однорідну фактуру і колір.
Далі готуємо котлети з бурякової суміші, якщо ви відчуваєте багато вологи, додайте панірувальні сухарі або кукурудзяний крохмаль для зневоднення.
Робимо рідке тісто, змішавши в ємності з водою кукурудзяну муку, сіль і чорний мелений перець. Вмочуємо сформовані котлети в утворене тісто. Потім гарненько обваляємо в сухарях з усіх боків.
Розміщуємо неглибоку сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і максимально розігріваємо. Викладаємо овочеві котлети в киплячу олію і починаємо обсмажувати.
У процесі смаження перевертаємо і обсмажуємо обидві сторони на середньому вогні, поки котлети не придбають золотистий колір і легку корочку.
Після приготування викладіть котлети на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, і подавайте готові котлети з буряка гарячими з томатним соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти