Укр
Рус
Котлети Другі страви Російська кухня

Котлети з буряка

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

3599 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Котлети з буряка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Овочева котлета з тертим буряком або буряком в якості основного інгредієнта має темно-червоний або рожевий колір і текстуру, що успадковуються від буряка. Це може бути і ідеальний вечірній перекус, або сніданок, з томатним кетчупом або як гарнір. Котлета може бути приготовлена з безлічі овочів, але рецепт котлет з буряка - найпопулярніший, можливо це пов'язано з дієтичною цінністю буряка, це безумовно, здорова їжа для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети з буряка" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи20.5 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очищаємо від шкірки молодий буряк і натираємо на крупній тертці. Ретельно віджимаємо руками сік з тертого буряка. В якості альтернативи ви можете посипати сіллю, щоб він визволив зайву воду.

Крок - 1
02

У велику миску поміщаємо тертий, віджатий буряк. Потім до буряка додаємо попередньо підготовлене картопляне пюре.

Крок - 2
03

Червону цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й дрібно нарізаємо кубиками, кидаємо в миску. Додаємо куркуму, червоний мелений перець чилі, сухий кмин, сіль, чорний мелений перець.

Крок - 3
04

Тепер настала черга індійських запашних спецій (в цьому рецепті можна використовувати будь-які вами улюблені спеції) - кидаємо гарам масалу, мелений імбир, часник мелений (можна свіжий видавити через чесникодавку).

Крок - 4
05

Додаємо панірувальні сухарі, попередньо вимиту і дрібно порізану кінзу (зелень коріандру). Добре перемішуємо, переконавшись, що всі спеції ретельно перемішані і суміш сформована і має однорідну фактуру і колір.

Крок - 5
06

Далі готуємо котлети з бурякової суміші, якщо ви відчуваєте багато вологи, додайте панірувальні сухарі або кукурудзяний крохмаль для зневоднення.

Крок - 6
07

Робимо рідке тісто, змішавши в ємності з водою кукурудзяну муку, сіль і чорний мелений перець. Вмочуємо сформовані котлети в утворене тісто. Потім гарненько обваляємо в сухарях з усіх боків.

Крок - 7
08

Розміщуємо неглибоку сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і максимально розігріваємо. Викладаємо овочеві котлети в киплячу олію і починаємо обсмажувати.

Крок - 8
09

У процесі смаження перевертаємо і обсмажуємо обидві сторони на середньому вогні, поки котлети не придбають золотистий колір і легку корочку.

Крок - 9
10

Після приготування викладіть котлети на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, і подавайте готові котлети з буряка гарячими з томатним соусом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тісто для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для пельменів 35 1 1 з 5 - детальніше -
Консерви з оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з оселедця 65 1 3 з 5 - детальніше -
Солянка рибна - покроковий рецепт, фото 1 Солянка рибна 90 6 3 з 5 - детальніше -
Локшина пшенична - покроковий рецепт, фото 1 Локшина пшенична 50 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат ніжність - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність 55 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з капустою і картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Суп з капустою і картоплею 75 6 3 з 5 - детальніше -
Підлива з курки для пюре - покроковий рецепт, фото 1 Підлива з курки для пюре 65 3 3 з 5 - детальніше -
Закуска з печінки "Друзі навіки" - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з печінки "Друзі навіки" 120 3 4 з 5 - детальніше -