Укр
Рус
thermomix thermomix
Котлети Другі страви Українська кухня

Котлети свинячі

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Справжні котлети потрібно готувати із свинячого фаршу. Вони у вас будуть надзвичайно соковиті і ароматні.

Інгредієнти

  • Цукор 1 ч.л
  • Молоко 1 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Масло рослинне 0.5 л.
  • Панірувальні сухарі 1 скл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Картопля 300 г.
  • Фарш м’ясний 300 г.
  • Борошно 6 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 2 ст.л
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Капусту добре вимийте під проточною водою і дрібно наріжте. Очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

    Крок - 1
  2. 02

    Залийте рослинне масло в сковороду і на середньому вогні обсмажте в ній подрібнену цибулю, до м'якості. Додайте в сковорідку яловичий або свинячий фарш, добре перемішайте і продовжуйте обсмажувати, до зникнення почервоніння в м'ясі. Видаліть зі сковороди зайвий жир.

    Крок - 2
  3. 03

    Картоплю ретельно помийте, очистіть від шкірки і трохи просушіть. Загорніть картоплю в харчову плівку. Помістіть її в термостійку миску, налийте трохи води і запікайте протягом 6 хвилин в мікрохвильовій печі.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім зніміть обгортку з плівки, коли стане м'якою картопля, потолочте її за допомогою товкучки або дерев'яного долота, поки вона гаряча, і добре перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте в картоплю вершкове масло, трохи цукру і молока і ще раз все ретельно перемішайте. Додайте в картоплю так само раніше підготовлену м'ясну начинку і змішайте, до обєднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної маси.

    Крок - 5
  6. 06

    Змішайте в мисці розбиті курячі яйця, просіяне борошно і трохи теплої води в однорідну рідку суміш. Помістіть трохи панірувальних сухарів в окрему ємність.

    Крок - 6
  7. 07

    Трохи змоченими руками сформуйте з раніше підготовленої картопляно-м'ясної суміші невеликого розміру заготовки (котлетки трохи приплюснуті). Потім кожну викачайте спочатку в раніше підготовленій яєчній суміші, а потім в панірувальних сухарях.

    Крок - 7
  8. 08

    Залийте рослинне масло в глибоку сковороду, відправте на плиту і закип'ятіть. Покладіть котлети в паніровці в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення хрусткої скоринки на страві.

    Крок - 8
  9. 09

    Подавайте готові свинячі котлети на тарілці з тертою капустою, майонезом і помідорами чері.

    Крок - 9

Оцінити рецепт