Укр
Рус
Риба Другі страви Тайська кухня

Котлети «Рибні»

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

739 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети «Рибні» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Тайська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети «Рибні» - смачні, рум'яні котлетки з риби і морепродуктів. Пропонуємо оригінальний рецепт їх приготування по-тайськи: з тріски, кальмарів та креветок. Тайські рибні котлети готуються в кунжутній паніровці і зазвичай подаються з рисовим гарніром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети «Рибні»" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для котлет. Філе тріски і кальмари повністю розморозьте і наріжте шматочками. Якщо у вас креветки в панцирах, то очистіть їх, залишивши тільки хвостики. Зелену цибулю, кінзу, перець чилі і лайм вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Крок - 1
02

Тріску, кальмари і креветки відправте в чашу блендера і перебийте до стану однорідного фаршу.

Крок - 2
03

Дрібно поріжте ножем перець чилі і додайте у фарш. Так само поступіть з зеленою цибулею. Натріть в загальну масу цедру лайма.

Крок - 3
04

Влийте соєвий соус. Поперчіть за смаком. Додайте рослинне масло (в оригінальному рецепті використовується кунжутне, але ви можете взяти будь-яке інше: соняшникове, оливкове, кукурудзяне, рапсове і т. п.), Всипте борошно і перемішайте до однорідності.

Крок - 4
05

Сформуйте круглі плоскі котлети. Щоб фарш не лип до рук, змочуйте долоні водою. Розігрійте на сковороді рослинне масло і смажте котлети приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Вони повинні зарум'яниться, але не втратити соковитість.

Крок - 5
06

Тайці роблять котлети «Рибні» в кунжутній паніровці. Для цього достатньо насипати в миску кунжут і обваляти в ньому котлетки перед обсмажуванням. У смаженого кунжуту неймовірно апетитний смак і аромат, тому таке панірування зробить котлети ще смачніше.

Крок - 6
07

Наріжте півкільцями цибулю і відправте на сковороду, де до цього смажилися котлети. Додайте варений рис. Влийте соєвий соус і перемішайте. Подрібніть кінзу. Наріжте часточками лайм.

Крок - 7
08

Для подачі викладіть на блюдо рибні котлети. Поряд покладіть підсмажений з цибулею рис. Присипте подрібненою кінзою і прикрасьте лаймом. За бажанням можна збризнути котлети свіжовичавленим лаймовим соком. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти