Котлети «Рибні» - смачні, рум'яні котлетки з риби і морепродуктів. Пропонуємо оригінальний рецепт їх приготування по-тайськи: з тріски, кальмарів та креветок. Тайські рибні котлети готуються в кунжутній паніровці і зазвичай подаються з рисовим гарніром.
Підготуйте інгредієнти для котлет. Філе тріски і кальмари повністю розморозьте і наріжте шматочками. Якщо у вас креветки в панцирах, то очистіть їх, залишивши тільки хвостики. Зелену цибулю, кінзу, перець чилі і лайм вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Тріску, кальмари і креветки відправте в чашу блендера і перебийте до стану однорідного фаршу.
Дрібно поріжте ножем перець чилі і додайте у фарш. Так само поступіть з зеленою цибулею. Натріть в загальну масу цедру лайма.
Влийте соєвий соус. Поперчіть за смаком. Додайте рослинне масло (в оригінальному рецепті використовується кунжутне, але ви можете взяти будь-яке інше: соняшникове, оливкове, кукурудзяне, рапсове і т. п.), Всипте борошно і перемішайте до однорідності.
Сформуйте круглі плоскі котлети. Щоб фарш не лип до рук, змочуйте долоні водою. Розігрійте на сковороді рослинне масло і смажте котлети приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Вони повинні зарум'яниться, але не втратити соковитість.
Тайці роблять котлети «Рибні» в кунжутній паніровці. Для цього достатньо насипати в миску кунжут і обваляти в ньому котлетки перед обсмажуванням. У смаженого кунжуту неймовірно апетитний смак і аромат, тому таке панірування зробить котлети ще смачніше.
Наріжте півкільцями цибулю і відправте на сковороду, де до цього смажилися котлети. Додайте варений рис. Влийте соєвий соус і перемішайте. Подрібніть кінзу. Наріжте часточками лайм.
Для подачі викладіть на блюдо рибні котлети. Поряд покладіть підсмажений з цибулею рис. Присипте подрібненою кінзою і прикрасьте лаймом. За бажанням можна збризнути котлети свіжовичавленим лаймовим соком. Смачного!
Випадкові рецепти