Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Котлети по - Київськи

60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлета по-київськи - знаменита страва  всіх українських ресторанів. Являє собою відбите куряче філе, з маслом всередині.

Інгредієнти

Сіль за смаком
Приправи за смаком
Петрушка1 пуч.
Масло рослинне1 скл.
сік лимонний1 шт.
Панірувальні сухарі2 ст.л
Яйце2 шт.
Борошно пшеничне2 ст.л
Вершкове масло50 г.
Куряча грудка2 шт.

Покроковий рецепт

01

Починати треба з підготовки начинки. Вершкове масло в м'якому форматі змішати з рубаною зеленню, сіллю і соком лимона, упакувати в фольгу і помістити в холодильник для застигання.

Крок - 1
02

З грудної частини курки видалити шкірку. Зрізати цільною частиною м'ясо курячої грудки і частину  крильця до першого суглоба. Обов'язково зачистити кісточку.

Крок - 2
03

Грудку розділити на велике і мале філе. Щоб котлета зберегла свою оригінальну форму при нагріванні, з малого філе слід видалити всі сухожилля. Уздовж до середини розрізати обидва філе.

Крок - 3
04

Мале філе в акуратно розгорнутому вигляді треба злегка відбити, посолити, поперчити і з приготовленою олійною начинкою загорнути. Закутане  мале філе загорнути у велике, все скріпити дерев'яними шпажками, обваляти в борошні, потім у збитому яйці і на останок в сухарях.

Крок - 4
05

У розігрітій сковороді з великим рівнем масла обсмажити котлету з усіх боків. Якщо куряча грудка була великою, тоді готові котлети можна ще 5 хвилин витримати в прогрітій духовці.

Крок - 5
06

Заключним акордом буде оформлення зачищених кісточок папільйотками, зробленими з фольги. Найправильніша котлета по-Київськи готова до подачі на стіл.

Крок - 6

Оцінити рецепт