Укр
Рус
thermomix thermomix
Котлети Другі страви Українська кухня

Котлети по - Київськи

60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлета по-київськи - знаменита страва  всіх українських ресторанів. Являє собою відбите куряче філе, з маслом всередині.

Інгредієнти

  • Молоко 1 ст.л
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 1/2 скл.
  • Хлібна крихта 1 скл.
  • Куряча грудка 4 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Петрушка 2 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Вершкове масло 150 г.
  • Масло рослинне 1 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник в миску з сіллю. За допомогою тильної частини ложки натисніть, поки часник не стане м'яким, але не робіть з нього пасту.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер додайте в миску вершкове трохи підтале масло разом з нашаткованою петрушкою. Використовуючи вилку, ретельно змішайте інгредієнти. Помістіть масу, що утворилася на шар липкої плівки і скачайте в невеликого розміру кульку. Помістіть масу з масла в морозильну камеру на 30 хвилин або в холодильник.

    Крок - 2
  3. 03

    У попередньо вимитій і просушеній паперовим рушником курячій грудці за допомогою гострого ножа зробіть глибокий розріз уздовж більш тонкого боку і помістіть курку між двома шарами на харчову плівку.

    Крок - 3
  4. 04

    Використовуючи плоску сторону кухонного молотка, курку розбийте до товщини від 1 до 2 см.

    Крок - 4
  5. 05

    Вийміть масло з морозилки або холодильника і розділіть на однакові кульки. Помістіть в середину відбитого шматка м'яса кульку з масла і акуратно оберніть краями грудки, щоб щільно закріпити.

    Крок - 5
  6. 06

    Покладіть утворений шматок фаршированого м'яса на харчову плівку і щільно оберніть, поки курка не утворить щільну кульку. Помістіть утворену м'ясну кульку в морозильну камеру на 1 годину для формування.

    Крок - 6
  7. 07

    Для панірування до майбутнього обсмаження засипте просіяне, підсолене борошно в неглибоку миску. Збийте курячі яйця з молоком у велику тарілку і відставте на час в сторону. У третю миску засипте хлібні крихти або панірувальні сухарі.

    Крок - 7
  8. 08

    Вийміть курку з морозилки і обережно розгорніть, укладіть в борошно і акуратно обкатайте з усіх боків. Потім занурте в яйце і, нарешті, в хлібні крихти.

    Крок - 8
  9. 09

    Доведіть рослинне масло в невеликій каструлі до кипіння. Обережно опустіть м'ясо в паніровці в киплячу олію і смажте протягом 2-3 хвилин або до появи легкого золотистого кольору.

    Крок - 9
  10. 10

    Помістіть обсмажену м'ясну кульку в форму для випічки і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 20 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    Готову котлету по - київськи залиште на 5-7 хвилин, щоб трохи охолола, а потім подавайте з картоплею фрі, картопляним пюре або салатом до обіднього столу.

    Крок - 11

Оцінити рецепт