Укр
Рус
Курка Другі страви Українська кухня

Котлети по-київськи з курячого філе

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

728 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети по-київськи з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Котлети по-київськи з курячого філе - всесвітньо знаменита українська страва, яку подають в кращих ресторанах. Але їх легко зробити своїми руками. У рецепті показані всі нюанси приготування в домашніх умовах класичних котлет по-київськи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети по-київськи з курячого філе" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири32.6 гр.
  • Вуглеводи12.8 гр.
  • Калорії401 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заздалегідь вийміть вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'якше. У розм'якшене масло додайте подрібнені свіжі петрушку, чебрець, орегано і часник і перемішайте.

Крок - 1
02

Кожен шматочок курячого філе надріжте вздовж навпіл, але до кінця не розрізайте. Розгорніть половинки, щоб вийшли тонкі пласти курятини. Приправте їх сіллю і перцем за смаком.

Крок - 2
03

У центр викладіть суміш масла із зеленню.

Крок - 3
04

Поверніть шматочки філе рулетом, покладіть на тарілку і відправте хвилин на 5-10 в холодильник, щоб масло зчепилося.

Крок - 4
05

Зробіть паніровку. На окремі тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі. Яйця розбийте в миску і збийте виделкою до однорідності.

Крок - 5
06

Дістаньте курячі рулети з морозильника і обваляйте з усіх боків спочатку в борошні, потім в яйці і нарешті в панірувальних сухарях. Після цього знову відправте котлетки в яйце і панірувальні сухарі. Панірування повинно щільним шаром покривати їх цілком. Поставте запаніровані рулети в холодильник мінімум на півгодини.

Крок - 6
07

Розігрійте в сковороді рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 180 градусів, обережно занурте туди котлети і смажте до появи коричневої скоринки з усіх боків.

Крок - 7
08

Зарум'янені курячі рулети шумівкою вийміть з фритюру і відправте на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.

Крок - 8
09

Коли вони трохи охолонуть, перекладіть котлети по-київськи з курячого філе на тарілку і подавайте до столу. Вони хрусткі зовні і соковиті всередині. Начинка перетворилася в ніжний вершковий бульйон, який витікає при розрізанні. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти