Котлети по-київськи з курячого філе - всесвітньо знаменита українська страва, яку подають в кращих ресторанах. Але їх легко зробити своїми руками. У рецепті показані всі нюанси приготування в домашніх умовах класичних котлет по-київськи.
Заздалегідь вийміть вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м'якше. У розм'якшене масло додайте подрібнені свіжі петрушку, чебрець, орегано і часник і перемішайте.
Кожен шматочок курячого філе надріжте вздовж навпіл, але до кінця не розрізайте. Розгорніть половинки, щоб вийшли тонкі пласти курятини. Приправте їх сіллю і перцем за смаком.
У центр викладіть суміш масла із зеленню.
Поверніть шматочки філе рулетом, покладіть на тарілку і відправте хвилин на 5-10 в холодильник, щоб масло зчепилося.
Зробіть паніровку. На окремі тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі. Яйця розбийте в миску і збийте виделкою до однорідності.
Дістаньте курячі рулети з морозильника і обваляйте з усіх боків спочатку в борошні, потім в яйці і нарешті в панірувальних сухарях. Після цього знову відправте котлетки в яйце і панірувальні сухарі. Панірування повинно щільним шаром покривати їх цілком. Поставте запаніровані рулети в холодильник мінімум на півгодини.
Розігрійте в сковороді рослинне масло для фритюру. Коли його температура досягне 180 градусів, обережно занурте туди котлети і смажте до появи коричневої скоринки з усіх боків.
Зарум'янені курячі рулети шумівкою вийміть з фритюру і відправте на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.
Коли вони трохи охолонуть, перекладіть котлети по-київськи з курячого філе на тарілку і подавайте до столу. Вони хрусткі зовні і соковиті всередині. Начинка перетворилася в ніжний вершковий бульйон, який витікає при розрізанні. Смачного!
Випадкові рецепти