Укр
Рус
Курка Другі страви Українська кухня

Котлети по-київськи з філе курки

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

847 - переглядів
115 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Котлети по-київськи з філе курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Традиційна котлета по-київськи з філе курки. Ця страва пішла з України, як випливає з назви, Київ є столицею цієї країни. У будь-якому випадку, це скажено смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети по-київськи з філе курки" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири45.9 гр.
  • Вуглеводи7 гр.
  • Калорії485 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться приготуванням начинки для котлет. Вийміть з холодильника вершкове масло, воно повинно трохи підтанути. Для начинки візьміть якісне масло, жирністю не менше 82%. Розріжте масло на кілька шматків і відправте в блендер.

Крок - 1
02

Також для начинки знадобиться зелень свіжої петрушки. Сполосніть її під холодною водою. Обсушіть краплі води паперовим рушником. Петрушку покладіть в чашу блендера, де вже знаходиться масло. Туди ж відправте і очищені зубки часнику.

Крок - 2
03

Приправте начинку меленим перцем кайенским. Видавіть сік лимона, використовуючи цитрусс-прес, і перелийте його в чашу блендера.

Крок - 3
04

Закрийте чашу блендера і змішайте інгредієнти начинки, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Готову начинку перекладіть в окрему ємність. Поставте в холодильник, щоб вона застигла.

Крок - 4
05

Перейдіть до підготовки курячого філе. Зніміть з нього шкіру, зачистіть від жиру, залишків кісток і плівок. Практично на кожному філе є такий шматочок м'яса, зване малим філе або пелюстка, який відділений від основної частини філе. Зріжте його гострим ножем.

Крок - 5
06

Покладіть зрізаний шматочок м'яса на плівку, розстелену на обробній дошці. Накрийте його зверху бічною частиною плівки і акуратно відбийте сотейником або пляшкою, щоб не порвати м'ясо.

Крок - 6
07

Посередині, уздовж основного філе зробіть глибокий розріз, але ріжте його до кінця. Розріз повинен бути на стільки, щоб можна було розгорнути філе і дві його частини трималися разом. Загорніть розрізане куряче філе в харчову плівку і відбийте до товщини 0,5 сантиметра. Зніміть плівку з відбитого філе, посередині покладіть застиглу начинку, сформувавши з неї ковбаску.

Крок - 7
08

Накрийте начинку малим філе і загорніть основне філе в рулет. Заготівля котлети готова.

Крок - 8
09

Тепер приготуйте все для панірування. В окрему широку миску розбийте яйця. Збовтайте їх виделкою або вінчиком до однорідного стану.

Крок - 9
10

Ще на одну плоску насипте просіяне борошно, а в другу панірувальні сухарі. Поставте всі тарілки поруч, щоб вам було зручно панірувати філе.

Крок - 10
11

Обваляйте філе спочатку в борошні, потім занурте в яйце, потім обваляйте рясно в панірувальних сухарях. Потім знову в яйце і в сухарі. Котлета майже готова.

Крок - 11
12

Розігрійте на середньому вогні сковороду з рослинним маслом. Після того як масло добре нагріється, покладіть в нього куряче філе в паніровці. Обсмажуйте з усіх боків, до утворення золотисто-коричневого кольору.

Крок - 12
13

Підсмажену котлету перекладіть на деко і відправте в гарячу духовку з температурою 160 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин котлета по-київськи з філе курки готова. Розрізавши котлету, ви переконаєтеся, що начинка випливає, а м'ясо соковите. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Банош - покроковий рецепт, фото 1 Банош 45 4 2 з 5 - детальніше -
Курячий бульйон з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з рисом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанські хінкалі 65 5 4 з 5 - детальніше -
Шоколад на какао з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Шоколад на какао з молоком 20 1 2 з 5 - детальніше -