Традиційна котлета по-київськи з філе курки. Ця страва пішла з України, як випливає з назви, Київ є столицею цієї країни. У будь-якому випадку, це скажено смачно.
Спочатку займіться приготуванням начинки для котлет. Вийміть з холодильника вершкове масло, воно повинно трохи підтанути. Для начинки візьміть якісне масло, жирністю не менше 82%. Розріжте масло на кілька шматків і відправте в блендер.
Також для начинки знадобиться зелень свіжої петрушки. Сполосніть її під холодною водою. Обсушіть краплі води паперовим рушником. Петрушку покладіть в чашу блендера, де вже знаходиться масло. Туди ж відправте і очищені зубки часнику.
Приправте начинку меленим перцем кайенским. Видавіть сік лимона, використовуючи цитрусс-прес, і перелийте його в чашу блендера.
Закрийте чашу блендера і змішайте інгредієнти начинки, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Готову начинку перекладіть в окрему ємність. Поставте в холодильник, щоб вона застигла.
Перейдіть до підготовки курячого філе. Зніміть з нього шкіру, зачистіть від жиру, залишків кісток і плівок. Практично на кожному філе є такий шматочок м'яса, зване малим філе або пелюстка, який відділений від основної частини філе. Зріжте його гострим ножем.
Покладіть зрізаний шматочок м'яса на плівку, розстелену на обробній дошці. Накрийте його зверху бічною частиною плівки і акуратно відбийте сотейником або пляшкою, щоб не порвати м'ясо.
Посередині, уздовж основного філе зробіть глибокий розріз, але ріжте його до кінця. Розріз повинен бути на стільки, щоб можна було розгорнути філе і дві його частини трималися разом. Загорніть розрізане куряче філе в харчову плівку і відбийте до товщини 0,5 сантиметра. Зніміть плівку з відбитого філе, посередині покладіть застиглу начинку, сформувавши з неї ковбаску.
Накрийте начинку малим філе і загорніть основне філе в рулет. Заготівля котлети готова.
Тепер приготуйте все для панірування. В окрему широку миску розбийте яйця. Збовтайте їх виделкою або вінчиком до однорідного стану.
Ще на одну плоску насипте просіяне борошно, а в другу панірувальні сухарі. Поставте всі тарілки поруч, щоб вам було зручно панірувати філе.
Обваляйте філе спочатку в борошні, потім занурте в яйце, потім обваляйте рясно в панірувальних сухарях. Потім знову в яйце і в сухарі. Котлета майже готова.
Розігрійте на середньому вогні сковороду з рослинним маслом. Після того як масло добре нагріється, покладіть в нього куряче філе в паніровці. Обсмажуйте з усіх боків, до утворення золотисто-коричневого кольору.
Підсмажену котлету перекладіть на деко і відправте в гарячу духовку з температурою 160 градусів на 20 хвилин. Через 20 хвилин котлета по-київськи з філе курки готова. Розрізавши котлету, ви переконаєтеся, що начинка випливає, а м'ясо соковите. Смачного.
Випадкові рецепти