Котлети м'ясні з яйцем «Бичаче око» — незвичайна страва, яка зовні нагадує хачапурі по-аджарськи, але робиться не з тіста, а з м'яса. Котлеткам надається форма човника, у її центр вбивається яйце, далі страва запікається у духовці. Подробиці приготування оригінальних м'ясних котлет «Бичаче око» читайте у рецепті.
М'ясний фарш (у нас із телятини, але ви можете взяти будь-який на ваш вибір) викладіть у миску.
Цибулю очистіть від лушпиння, крупно поріжте ножем і перебийте у подрібнювачі, а потім відправте у фарш.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, пропустіть через часникокдавку і додайте до інших продуктів.
Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи, наріжте дрібно і всипте в загальну масу.
Влийте воду та соєвий соус. Всипте панірувальні сухарі, копчену паприку, сіль та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З маси, що вийшла, сформуйте витягнуті котлети і викладіть на застелений пергаментом лист. Кожному надайте форму човника.
Столовою ложкою або ополоником зробіть у центрі заглиблення. Вбийте туди яйце, намагаючись щоб жовток не розтікся.
Відправте лист із заготовками в попередньо розігріту до 190 градусів Цельсія духову шафу і запікайте котлети 30 хвилин. М'ясо має апетитно зарум'янитися, а яйця схопитися.
Вийміть м'ясні котлети з яйцем «Бичаче око» з духовки, дайте трохи «відпочити» — і ставте на стіл. Вони виходять дуже ніжними та соковитими. У страві багато білка, тому воно поживне та ситне. Такі котлети особливо корисні дітям, але подобаються всім, тому що виходять дуже смачними. А оригінальний зовнішній вигляд викликає інтерес та апетит. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти