Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Котлети м’ясні з яйцем «Бичаче око»

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

882 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети м’ясні з яйцем «Бичаче око» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Польська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Котлети м'ясні з яйцем «Бичаче око» — незвичайна страва, яка зовні нагадує хачапурі по-аджарськи, але робиться не з тіста, а з м'яса. Котлеткам надається форма човника, у її центр вбивається яйце, далі страва запікається у духовці. Подробиці приготування оригінальних м'ясних котлет «Бичаче око» читайте у рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети м’ясні з яйцем «Бичаче око»" (на 100 грам)

  • Білки12.7 гр.
  • Жири13.9 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії199 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясний фарш (у нас із телятини, але ви можете взяти будь-який на ваш вибір) викладіть у миску.

Крок - 1
02

Цибулю очистіть від лушпиння, крупно поріжте ножем і перебийте у подрібнювачі, а потім відправте у фарш.

Крок - 2
03

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, пропустіть через часникокдавку і додайте до інших продуктів.

Крок - 3
04

Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи, наріжте дрібно і всипте в загальну масу.

Крок - 4
05

Влийте воду та соєвий соус. Всипте панірувальні сухарі, копчену паприку, сіль та чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

З маси, що вийшла, сформуйте витягнуті котлети і викладіть на застелений пергаментом лист. Кожному надайте форму човника.

Крок - 6
07

Столовою ложкою або ополоником зробіть у центрі заглиблення. Вбийте туди яйце, намагаючись щоб жовток не розтікся.

Крок - 7
08

Відправте лист із заготовками в попередньо розігріту до 190 градусів Цельсія духову шафу і запікайте котлети 30 хвилин. М'ясо має апетитно зарум'янитися, а яйця схопитися.

Крок - 8
09

Вийміть м'ясні котлети з яйцем «Бичаче око» з духовки, дайте трохи «відпочити» — і ставте на стіл. Вони виходять дуже ніжними та соковитими. У страві багато білка, тому воно поживне та ситне. Такі котлети особливо корисні дітям, але подобаються всім, тому що виходять дуже смачними. А оригінальний зовнішній вигляд викликає інтерес та апетит. Насолоджуйтесь!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти