Укр
Рус
Котлети Другі страви Українська кухня

Котлети гречаники

( 4.9167 4 524 24 оцінки)

4093 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ці прості котлети гречаники просто чудові. Ідеально складені інгредієнти пропонують відмінний досвід, і якщо вам подобаються вареники з гречкою, ви напевно знаєте, про що я говорю, тому що це точно така ж нота. Смачно, просто і корисно. Ідеальна пісна страва, наприклад, в п'ятницю або коли ви захочете щось оригінальне, смачне і поживне.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети гречаники" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири4 гр.
  • Вуглеводи21.9 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку відваріть гречану крупу в солоній киплячій воді близько 20 хвилин, але насправді відповідно до вказівок на упаковці. Відварену гречану кашу перемістіть в глибоку миску і залиште охолоджуватися.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно їїнашаткуйте. Надішліть подрібнену цибулю в миску з гречкою.

Крок - 2
03

Засипте в миску до гречаної каші подрібнений сир, розбийте курячі яйця, додайте дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник, чорний мелений перець і сіль. Ретельно перемішайте все і замісіть в однорідну масу.

Крок - 3
04

Руками, змоченими у воді, утворіть досить плоскі котлети будь-якої форми. Викачайте утворені котлети в хлібних крихтах делікатно, тому що маса пухка. Коли всі котлети будуть підготовлені, ви можете покласти їх в холодильник, де вони трохи охолонуть.

Крок - 4
05

Можна охолоджені котлети запекти в духовці, попередньо нагрітій до 200 градусів, протягом 20-30 хвилин до готовності або обсмажити в маслі на сковороді. Отже, розігрійте велику сковороду з невеликою кількістю хорошої оливкової олії для смаження, і викладіть в неї котлети.

Крок - 5
06

Готуйте на слабкому вогні близько 5 хвилин, обсмажуючи з кожного боку, і фактично до тих пір, поки гречаники зверху не будуть добре підрум'янені. Отже, краще смажити протягом більш тривалого часу на слабкому вогні, ніж більш короткого на сильному. Перевертайте котлети дуже обережно, тому що крупа з сиром делікатна і котлета може розвалитися, тільки після смаження, коли яйце всередині повністю ущільнюється, котлета стане твердою і стійкою.

Крок - 6
07

Подавайте обсмажені котлети гречаники як основну страву з соусом і салатом або як доповнення до гарнірів. Ці котлетки мають прекрасний смак зі сметаною або натуральним йогуртом, але їх також можна знайти в компанії класичних гарячих соусів - наприклад, грибного, часникового.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо 45 5 3 з 5 - детальніше -
Борщ домашній - покроковий рецепт, фото 1 Борщ домашній 200 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суфле для торта - покроковий рецепт, фото 1 Суфле для торта 55 1 3 з 5 - детальніше -
Юшка з товстолобика - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з товстолобика 65 5 3 з 5 - детальніше -
Печиво вівсяне - покроковий рецепт, фото 1 Печиво вівсяне 50 1 2 з 5 - детальніше -