Картопляно-м'ясні котлети, приготовані за нашим рецептом - повноцінна самостійна страва. Додайте до страви сметанний соус і смачна ситна вечеря готова.
При виборі картоплі для котлет, віддавайте перевагу сортам з високим вмістом крохмалю. Бульби очистіть від шкірки, ретельно вимийте під проточною водою і натріть на крупній тертці. Відіжміть руками зайву рідину і перекладіть натертий овоч у велику глибоку миску.
Вбийте до картоплі яйця. При бажанні, їх можна замінити водою. У загальну ємність викладіть фарш. Для приготування котлет ідеально підходить мікс свинячого і яловичого. Такий фарш буде в міру жирним і соковитим.
Посоліть, додайте паприку, куркуму, тмин і чорний мелений перець. Можна використовувати спеції і прянощі за смаком. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або пропустіть через спеціальний прес. Ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.
Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх в холодній воді. Сформуйте з маси котлети. Намагайтеся, щоб їх розмір був приблизно однаковим. Так страва буде просмажуватися максимально рівномірно. За бажанням, обваляйте котлети в борошні або панірувальних сухарях.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і додайте олію. У розігріту жаровню викладіть котлетки і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Поки обсмажується м'ясна страва, приготуйте соус. У невелику миску викладіть жирну сметану і додайте дрібно нарізаний свіжий кріп. Посоліть і перемішайте до однорідності. Гарячі котлети викладіть на порційне блюдо і подавайте з соусом. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти