Укр
Рус
Котлети Другі страви Таджицька кухня

Котлети домашні

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

671 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Котлети домашні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Таджицька кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Картопляно-м'ясні котлети, приготовані за нашим рецептом - повноцінна самостійна страва. Додайте до страви сметанний соус і смачна ситна вечеря готова.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети домашні" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи9.5 гр.
  • Калорії164 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі картоплі для котлет, віддавайте перевагу сортам з високим вмістом крохмалю. Бульби очистіть від шкірки, ретельно вимийте під проточною водою і натріть на крупній тертці. Відіжміть руками зайву рідину і перекладіть натертий овоч у велику глибоку миску.

Крок - 1
02

Вбийте до картоплі яйця. При бажанні, їх можна замінити водою. У загальну ємність викладіть фарш. Для приготування котлет ідеально підходить мікс свинячого і яловичого. Такий фарш буде в міру жирним і соковитим.

Крок - 2
03

Посоліть, додайте паприку, куркуму, тмин і чорний мелений перець. Можна використовувати спеції і прянощі за смаком. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або пропустіть через спеціальний прес. Ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.

Крок - 3
04

Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх в холодній воді. Сформуйте з маси котлети. Намагайтеся, щоб їх розмір був приблизно однаковим. Так страва буде просмажуватися максимально рівномірно. За бажанням, обваляйте котлети в борошні або панірувальних сухарях.

Крок - 4
05

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і додайте олію. У розігріту жаровню викладіть котлетки і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Крок - 5
06

Поки обсмажується м'ясна страва, приготуйте соус. У невелику миску викладіть жирну сметану і додайте дрібно нарізаний свіжий кріп. Посоліть і перемішайте до однорідності. Гарячі котлети викладіть на порційне блюдо і подавайте з соусом. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Домашня локшина на воді - покроковий рецепт, фото 1 Домашня локшина на воді 45 1 3 з 5 - детальніше -
Реберця в повільноварці - покроковий рецепт, фото 1 Реберця в повільноварці 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смажені пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пиріжки 80 4 4 з 5 - детальніше -
Борщ з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з капустою 80 6 4 з 5 - детальніше -
Паелья з куркою та креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з куркою та креветками 85 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з сиром 65 3 3 з 5 - детальніше -