Укр
Рус
Свинина Другі страви Російська кухня

Котлети без яєць

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

6686 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Котлети без яєць - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ці знамениті котлетки без яєць дуже схожі на радянські котлети зі шкільної їдальні. Раз уж вам підходять до смаку котлети з білим хлібом, то цей рецепт вам обов'язково підійде. Котлети вийдуть ароматні, повітряні і при цьому ситні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлети без яєць" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири16.3 гр.
  • Вуглеводи6.4 гр.
  • Калорії226 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу необхідно підготувати, звичайно ж, фарш. У цьому рецепті краще використовувати фарш (яловичий, свинячий або ж зовсім асорті) домашнього приготування. Для цього ретельно помиємо м'ясо свинини і яловичини під проточною водою, трохи просушимо, а потім за допомогою м'ясорубки двічі пропустимо його до утворення фаршу. Відправимо підготовлений свинячо-яловичий фарш у велику миску.

Крок - 1
02

Далі очистимо від шкірки картоплю (краще, якщо не молоду, але й не стару, щоб крохмалю в ній було в міру) і на самій дрібній тертці натерти прямо в миску до м'яса.

Крок - 2
03

Потім в невеликій ємності замочіть в молоці або в теплій воді кілька скибочок білого хліба приблизно на 5 хвилин. Потім ретельно відіжміть зайву рідину, а сам вимочений хліб відправте так само в миску до м'яса. Перемішайте інгредієнти в мисці.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння, натріть на самій дрібній тертці, а потім відправте в миску до решти продуктів ріпчасту цибулю. Як ви вже здогадалися майбутня страва з фаршу, де не використовуються яйця, тому для того, щоб котлетки мали легку кірку і не розвалювалися при смаженні, зайву рідину з цибулі краще видалити.

Крок - 4
05

Тепер рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем, приправте спеціями за смаком і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної густої маси. Дайте утвореній м'ясній суміші трохи настоятися.

Крок - 5
06

Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Далі, трохи змоченими водою руками сформуйте з м'ясної суміші однакового розміру м'ясні заготовки і покладіть в киплячу олію. Обсмажуйте з обох сторін по кілька хвилин, до появи золотистої скоринки на котлетах.

Крок - 6
07

Далі підсмажені м'ясні заготовки перекладіть в невелику каструлю, приправте чорним перцем горошком, залийте невеликою кількістю води, додайте лавровий лист і відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть приблизно 5 хвилин.

Крок - 7
08

Потім викладіть готові, красиві котлети на тарілку і швидше подавайте до обіднього столу. Такі котлети, незважаючи на те, що готуються без яєць, приведуть в захват навіть дітей.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лікер домашній "Бейліз" - покроковий рецепт, фото 1 Лікер домашній "Бейліз" 25 1 2 з 5 - детальніше -
Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1 Безе-меренги 75 3 3 з 5 - детальніше -
Пончики з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Пончики з сиру 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Халва кунжутна - покроковий рецепт, фото 1 Халва кунжутна 60 3 3 з 5 - детальніше -
Горохові котлети з часником - покроковий рецепт, фото 1 Горохові котлети з часником 45 2 3 з 5 - детальніше -
Капуста брокколі смажена - покроковий рецепт, фото 1 Капуста брокколі смажена 20 2 2 з 5 - детальніше -
Рисова каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша з м’ясом 30 2 2 з 5 - детальніше -