Ці знамениті котлетки без яєць дуже схожі на радянські котлети зі шкільної їдальні. Раз уж вам підходять до смаку котлети з білим хлібом, то цей рецепт вам обов'язково підійде. Котлети вийдуть ароматні, повітряні і при цьому ситні.
В першу чергу необхідно підготувати, звичайно ж, фарш. У цьому рецепті краще використовувати фарш (яловичий, свинячий або ж зовсім асорті) домашнього приготування. Для цього ретельно помиємо м'ясо свинини і яловичини під проточною водою, трохи просушимо, а потім за допомогою м'ясорубки двічі пропустимо його до утворення фаршу. Відправимо підготовлений свинячо-яловичий фарш у велику миску.
Далі очистимо від шкірки картоплю (краще, якщо не молоду, але й не стару, щоб крохмалю в ній було в міру) і на самій дрібній тертці натерти прямо в миску до м'яса.
Потім в невеликій ємності замочіть в молоці або в теплій воді кілька скибочок білого хліба приблизно на 5 хвилин. Потім ретельно відіжміть зайву рідину, а сам вимочений хліб відправте так само в миску до м'яса. Перемішайте інгредієнти в мисці.
Далі очистіть від лушпиння, натріть на самій дрібній тертці, а потім відправте в миску до решти продуктів ріпчасту цибулю. Як ви вже здогадалися майбутня страва з фаршу, де не використовуються яйця, тому для того, щоб котлетки мали легку кірку і не розвалювалися при смаженні, зайву рідину з цибулі краще видалити.
Тепер рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем, приправте спеціями за смаком і ретельно все перемішайте, до утворення однорідної густої маси. Дайте утвореній м'ясній суміші трохи настоятися.
Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Далі, трохи змоченими водою руками сформуйте з м'ясної суміші однакового розміру м'ясні заготовки і покладіть в киплячу олію. Обсмажуйте з обох сторін по кілька хвилин, до появи золотистої скоринки на котлетах.
Далі підсмажені м'ясні заготовки перекладіть в невелику каструлю, приправте чорним перцем горошком, залийте невеликою кількістю води, додайте лавровий лист і відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть приблизно 5 хвилин.
Потім викладіть готові, красиві котлети на тарілку і швидше подавайте до обіднього столу. Такі котлети, незважаючи на те, що готуються без яєць, приведуть в захват навіть дітей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти