Існує багато різновидів котлет, але цей рецепт вразить вас. Соковита і ароматна котлета по - київські з грибним соусом точно не залишить нікого байдужим.
Для приготування котлет по - київськи вам знадобиться ціла курка. Помістіть її на кухонну дошку і візьміть гострий ніж. Обробіть тушку курки так, щоб залишилася купка і крила. Акуратно зніміть шкіру.
Відріжте крайню частину крил, залишивши тільки передпліччя. Розділіть курячу грудку навпіл, відрізаючи філе від кістки. Відріжте маленькі, самі м'які частини курячого філе, покладіть окремо. Плечову кістку звільніть від м'яса, але ні в якому разі не вирізуйте її.
Покладіть підготовлене куряче філе з кісткою внутрішньою стороною вгору. Накрийте харчовою плівкою і за допомогою кухонного молотка відбийте філе з кісточками і маленькі внутрішні частини.
Зніміть харчову плівку з м'яса. Посипте кожен шматочок курячого філе сіллю і приправте чорним меленим перцем з обох сторін.
Заздалегідь необхідно підготувати гриби. Очистіть їх, сполосніть під проточною водою і наріжте пластинками на кухонній дошці. Обсмажте подрібнені гриби на невеликій кількості рослинного масла. Викладіть гриби на маленькі частини філе.
На куряче філе до грибів покладіть по невеликому шматочку твердого сиру. Поверніть так, щоб начинка вийшла всередині. Маленький згорток з курячого філе з начинкою загорніть в куряче філе з кісточкою.
Підготуйте інгредієнти для панірування. В окремі тарілки насипте борошно і панірувальні сухарі. Ще в одну тарілку розбийте курячі яйця і за допомогою вилки трохи їх збийте.
Утворені котлети з курячого філе на ніжці обваляйте спочатку в борошні. Потім скупайте в яєчній маси і рясно обваляйте в панірувальних сухарях. Для того, щоб вийшла більш щільне панірування, можна ще раз занурити котлети в яйця і знову обваляти в сухарях.
Налийте рослинне масло в сотейник і поставте на вогонь. Коли масло добре нагріється, акуратно опустіть в нього котлету. Обсмажте на невеликому вогні до рум'яності з усіх боків.
Після того, як обсмажите котлети у фритюрі, помістіть їх на застелений пергаментом деко. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 20 хвилин. Готові котлети по - київськи з грибним соусом дістаньте з духовки і викладіть на блюдо. Подавайте гарячими. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти