Котлета по-київськи - гідна страва. Ви обертаєте курку навколо чудового часникового масла всередині, перш ніж обваляти її в панірувальних сухарях і муці, забезпечуючи ідеальну хрустку зовнішність. Ця страва зовсім чудова, але як же могло бути інакше? У ній є все, що вам потрібно: ідеально ніжна курка, свіжий зовнішній вигляд і смачний розплавлений інтер'єр. Ця страва є справжнім хітом, так що вона приносить глибоке задоволення і викликає слину.
Отже, для початку приготуйте складене масло з часниковими травами: змішайте нашатковану петрушку і кріп, вершкове масло і подрібнений часник в мисці.
Добре посоліть суміш, приперчіть чорним меленим перцем і приправте лимонним соком. Покладіть підготовлене масло на шматок поліетиленової плівки і скачайте в рулет. Помістіть його в морозилку на 30-40 хвилин, щоб застигло. Воно повинно бути твердим, щоб ви могли його розрізати.
Приготуйте курку: покладіть кожну грудку на робочу поверхню. Розрізавши курячу грудку горизонтально, зробіть метелики.
Помістіть відкриту курячу грудку між двома листами пергаментного паперу або поліетиленової плівки, а потім відбийте м'ясним молотком. Якщо у вас немає молотка для м'яса, ви також можете використовувати задню частину важкої сковороди, наприклад, чавунну сковороду. Приправте кожне філе грудки сіллю і перцем з обох сторін.
Збираємо курку по-київськи: Заморожене масло розріжте на 4 рівні частини. Покладіть заморожений шматочок часникового масла в центр курячого філе, оберніть курку часниковим маслом, зібравши боки до центру, щоб вийшов круглий куля або рулет.
Оберніть кожен шматок курки поліетиленовою плівкою і скрутіть краї, щоб переконатися, що вона щільно обгорнута. Покладіть загорнуті шматочки курки в морозильну камеру приблизно на 2 години, поки шви не замерзнуть.
Сформуйте паніровку: засипте борошно в неглибоку тарілку, розбийте яйця в інший неглибокій тарілці і збийте, а в третій мисці - панірувальні сухарі. Спочатку обваляйте заморожену курку в борошні і переконайтеся, що вона покрита рівномірним шаром, потім обваляйте її в яйцях і, нарешті, обваляйте в панірувальних сухарях. Повторіть те ж саме з усіма шматочками курки.
Нагрійте масло у великій каструлі або фритюрниці. Розігрійте духовку до 200 градусів. Обсмажте кожен шматок курки у фритюрі протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору з усіх боків.
Перекладіть смажену курку в форму для запікання, потім відправте в духовку і запікайте протягом 20-25 хвилин.
Випадкові рецепти