Укр
Рус
Котлети Другі страви Українська кухня

Котлета по київськи простий варіант

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

882 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Котлета по київськи простий варіант - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці, У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Смажити

опис

Котлета по-київськи - простий варіант класичного рецепту. Цю м'ясну страву знають і люблять у всьому світі. Відмітна особливість котлети по-київськи - рідка начинка з масла із зеленню, яка випливає при запіканні пористого м'яса. Багато хто думає, що домогтися цього складно, але наш простий рецепт доводить, що це простіше, ніж здається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Котлета по київськи простий варіант" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири64.1 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії632 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно злегка розм'якло. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і всипте в масло. Влийте лимонний сік і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 1
02

Отриману масу оберніть харчовою плівкою, скачайте в рулет, защипніть краї і відправте в морозильник на 30 хвилин. Через зазначений час вийміть заморожене масло з морозильної камери і наріжте порційними шматочками.

Крок - 2
03

Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж, але до самого кінця не дорізайте. Розгорніть м'ясо по лінії розрізу і відбийте кухонним молоточком, щоб зробити тонше.

Крок - 3
04

Посоліть і поперчіть курячу відбивну. Просійте в миску борошно, влийте воду і перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 4
05

Викладіть на курку шматочок замороженого масла і оберніть м'ясо навколо нього на зразок млинця. За цим же принципом зробіть всі котлети по-київськи.

Крок - 5
06

Перед смаженням занурте кожну котлету в кляр з борошна. Потім обваляйте в панірувальних сухарях. Після цього знову «скупайте» в клярі і запаніруйте в сухарях.

Крок - 6
07

Розісмажте в каструлі рослинне масло і занурте в нього котлети. Смажте до золотисто-коричневої скоринки.

Крок - 7
08

Перекладіть зарум'янені котлети на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин.

Крок - 8
09

Подавайте на подушці із зелені (у нас салатний мікс). Хоча ця котлета по-київськи - простий варіант рецепта, страва виходить дуже м'якою і ніжною. При розрізуванні начинка, як і належить, випливає з котлетки. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -
Мамалига - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига 35 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекси з какао - покроковий рецепт, фото 1 Кекси з какао 65 3 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з телятини 55 4 3 з 5 - детальніше -
Кльоцки картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Кльоцки картопляні 50 2 2 з 5 - детальніше -