Котлета по-київськи - простий варіант класичного рецепту. Цю м'ясну страву знають і люблять у всьому світі. Відмітна особливість котлети по-київськи - рідка начинка з масла із зеленню, яка випливає при запіканні пористого м'яса. Багато хто думає, що домогтися цього складно, але наш простий рецепт доводить, що це простіше, ніж здається.
Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно злегка розм'якло. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи, дрібно поріжте ножем і всипте в масло. Влийте лимонний сік і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Отриману масу оберніть харчовою плівкою, скачайте в рулет, защипніть краї і відправте в морозильник на 30 хвилин. Через зазначений час вийміть заморожене масло з морозильної камери і наріжте порційними шматочками.
Філе курячої грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж, але до самого кінця не дорізайте. Розгорніть м'ясо по лінії розрізу і відбийте кухонним молоточком, щоб зробити тонше.
Посоліть і поперчіть курячу відбивну. Просійте в миску борошно, влийте воду і перемішайте вінчиком до однорідності.
Викладіть на курку шматочок замороженого масла і оберніть м'ясо навколо нього на зразок млинця. За цим же принципом зробіть всі котлети по-київськи.
Перед смаженням занурте кожну котлету в кляр з борошна. Потім обваляйте в панірувальних сухарях. Після цього знову «скупайте» в клярі і запаніруйте в сухарях.
Розісмажте в каструлі рослинне масло і занурте в нього котлети. Смажте до золотисто-коричневої скоринки.
Перекладіть зарум'янені котлети на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин.
Подавайте на подушці із зелені (у нас салатний мікс). Хоча ця котлета по-київськи - простий варіант рецепта, страва виходить дуже м'якою і ніжною. При розрізуванні начинка, як і належить, випливає з котлетки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти