Не буде абсолютно ніяким перебільшенням той факт, що найбільш популярним перекусом свого часу були коржики. Особливо це стосується колишніх школярів, яким в шкільній їдальні щодня пропонували ці ласощі. Такі кондитерські вироби і за формою, і за смаком нагадують печиво і рецептів їх досить немало. І в основному їх об'єднує те, що, як правило, коржики мають круглу форму і невелику товщину. Хоча, це зовсім не означає, що просто неможливо зустріти ці ласощі в формі прямокутників, смужок або інших фігурок. Такі десерти можна спекти пісочними або листковими, солодкими або навіть солоними. Загалом, загляньте в наш рецепт і приготуйте коржики, які точно сподобаються всім.
Наші ласощі досить легко спекти в домашніх умовах, так і здібностей кулінарних прям вже таких професійних не буде потрібно. Часу на їх приготування багато не піде тому якщо вам сподобається, ви зможете готувати такі коржики дуже часто, щоб прикрасити сімейне чаювання. Дуже часто господині в тісто додають горіхи, крихти шоколаду або фрукти, цукати і навіть мак, але як на мене, то і без всіляких добавок коржики виходять дуже смачними. Отже, якщо ви готові трохи повозитися на кухні, щоб зробити приємність своїм рідним, можемо невідкладно приступати до процесу готування. Перш за все беремо борошно і просіваємо, після чого засипаємо в глибоку миску не дуже великого розміру.
Потім додаємо пекарський порошок і перемішуємо. Ще кидаємо в миску цукрову пудру і сіль.
Тепер кидаємо до цих продуктів шматочки масла, яке обов'язково має бути холодним, і вбиваємо яйце. До речі, його теж краще використовувати прям з холодильника.
В кінці вливаємо ванільну есенцію і починаємо акуратно руками замішувати тісто. Вимішуємо до тих пір, поки всі інгредієнти добре змішаються і утворюють грудку круглої форми.
Перекладаємо тісто на дощечку, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на годину.
По закінченню цього часу викладаємо охолоджене тісто на поверхню, посипану борошном і за допомогою качалки розгортаємо в пласт.
Тепер беремо формочку круглої форми, прикладаємо до тіста і за допомогою дерев'яної фігурки з ручкою видавлюємо з тіста кружечок. Таким чином формуємо кружечки, використовуючи все тісто і викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером.
Деко з приготованими борошняними виробами відправляємо в духовку і запікаємо при температурі 170 градусів протягом 10 хвилин. Такі коржики обов'язково стануть відмінним доповненням до чаю, кави, та й з молоком дуже здорово.
Випадкові рецепти