Укр
Рус
Риба Другі страви Китайська кухня

Короп запечений горіхова насолода

( 4.9643 4 528 28 оцінок)

3424 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Короп запечений горіхова насолода - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, Японська кухня, Грузинська кухня, Середземноморська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Приголомшливо смачна страва з карпа для урочистого обіду. Такою рибкою можна здивувати навіть гурмана.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Короп запечений горіхова насолода" (на 100 грам)

  • Білки10.4 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, в першу чергу підготуйте найголовніший інгредієнт цієї страви. Короп ретельно помийте під проточною холодною водою і ретельно очистіть від луски і нутрощів. Голова і хвіст видаляються і, при бажанні, залишаються для майбутнього рибного супу. Після чистки рибу знову добре промийте холодною водою і наріжте скибочками, товщиною, приблизно 1.5 сантиметри.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння цибулю і часник. Цибулю викладіть на обробну дошку і гострим ножем наріжте її дрібними кубиками. Часник теж наріжте тонкими кільцями або ж видавіть через чеснокодавку.

Крок - 2
03

У глибокій сковорідці на повільному вогні нагрійте рослинну або оливкову олію. Засипте в гаряче масло, дрібно нарізану цибулю і часник і обсмажуйте, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 3
04

Після розм'якшення цибулі і часнику, до них в сковорідку додайте білий довгозернистий рис і томіть, перемішуючи, до тих пір, поки він не стане прозорим. Потім в сковорідку залийте частину підготовленої кип'яченої води, і як тільки рис вбере її, додайте попередньо змолоті волоські горіхи.

Крок - 4
05

Далі долийте в сковорідку ще кип'ячену воду і засипте заздалегідь вимочені у холодній воді (близько 2 годин) родзинки і подрібнену зелену цибулю. За бажанням додайте чорні оливки, нарізані кільцями. Ретельно перемішайте вміст сковороди і приправте чорним меленим перцем і сіллю за смаком.

Крок - 5
06

Напів готовий рис з іншими продуктами перекладіть в глиняний горщик. Потім поверх рису з овочами акуратно викладіть раніше порізані шматки коропа. Додайте залишену кип'ячену воду до половини горщика, і посипте рибу сіллю і перцем зверху. Накрийте страву кришкою і запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Крок - 6
07

Нарешті готовий короп запечений «горіхова насолода» обсипте свіжою петрушкою, прикрасьте гілочками чебрецю і подавайте гарячим.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на багатті 50 2 2 з 5 - детальніше -
Грінки з часником в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з часником в духовці 25 2 3 з 5 - детальніше -
Французький багет - покроковий рецепт, фото 1 Французький багет 60 1 3 з 5 - детальніше -
?>