Приголомшливо смачна страва з карпа для урочистого обіду. Такою рибкою можна здивувати навіть гурмана.
Отже, в першу чергу підготуйте найголовніший інгредієнт цієї страви. Короп ретельно помийте під проточною холодною водою і ретельно очистіть від луски і нутрощів. Голова і хвіст видаляються і, при бажанні, залишаються для майбутнього рибного супу. Після чистки рибу знову добре промийте холодною водою і наріжте скибочками, товщиною, приблизно 1.5 сантиметри.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і часник. Цибулю викладіть на обробну дошку і гострим ножем наріжте її дрібними кубиками. Часник теж наріжте тонкими кільцями або ж видавіть через чеснокодавку.
У глибокій сковорідці на повільному вогні нагрійте рослинну або оливкову олію. Засипте в гаряче масло, дрібно нарізану цибулю і часник і обсмажуйте, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів.
Після розм'якшення цибулі і часнику, до них в сковорідку додайте білий довгозернистий рис і томіть, перемішуючи, до тих пір, поки він не стане прозорим. Потім в сковорідку залийте частину підготовленої кип'яченої води, і як тільки рис вбере її, додайте попередньо змолоті волоські горіхи.
Далі долийте в сковорідку ще кип'ячену воду і засипте заздалегідь вимочені у холодній воді (близько 2 годин) родзинки і подрібнену зелену цибулю. За бажанням додайте чорні оливки, нарізані кільцями. Ретельно перемішайте вміст сковороди і приправте чорним меленим перцем і сіллю за смаком.
Напів готовий рис з іншими продуктами перекладіть в глиняний горщик. Потім поверх рису з овочами акуратно викладіть раніше порізані шматки коропа. Додайте залишену кип'ячену воду до половини горщика, і посипте рибу сіллю і перцем зверху. Накрийте страву кришкою і запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
Нарешті готовий короп запечений «горіхова насолода» обсипте свіжою петрушкою, прикрасьте гілочками чебрецю і подавайте гарячим.
Випадкові рецепти