Рибний продукт, випечений в духовці обов'язково корисно і сито. Ми пропонуємо створити за цим рецептом схожу страву з риби. Короп запечений в духовці не забезпечить вам силу-силенну роботи, потрібно буде лише трішки часу і старань для приготування.
Зніміть з коропа луску і випатріть нутрощі. Ретельно вимийте під проточною водою. Акуратно зріжте всі плавники, для цього можна скористатися кухонними ножицями або зробити це ножем.
Від тушки риби відріжте хвіст і голову. Саме ж тіло наріжте на шматочки. Спочатку посоліть зовнішні сторони коропа, а потім посоліть кожен шматочок з внутрішньої сторони, поклавши на долоню.
Нарізані і приправлені сіллю шматочки коропа перекладіть в невелику миску. Накрийте рибу в мисці харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч або на 6-8 годин, щоб шматочки добре просолились.
Через 6-8 годин, коли риба просолилася, займіться підготовкою грибного соусу. Очистіть гриби, зріжте ніжки і добре вимийте під холодною водою. Чисті печериці наріжте не надто тонкими слайсами.
Очистіть велику ріпчасту цибулину від лушпиння. Сполосніть холодною водою. Потім наріжте тонкими півкільцями. Поки відкладіть в сторону.
На середньому вогні розігрійте глибоку сковорідку, додавши в неї дві частини вершкового масла. Коли масло розтопиться, висипте в сковороду нарізані печериці та цибулю. Готуйте гриби з цибулею, періодично помішуючи 10 хвилин.
Приготовлені овочі перекладіть на тарілку. Сковорідку протріть серветкою або сполосніть. Покладіть в неї три частини вершкового масла і поставте на повільний вогонь. Повністю розтопіть масло.
У розтоплене масло додайте кілька ложок просіяного борошна, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб в масі не утворювалося грудочок.
Після додавання в сковорідку борошна, налийте в борошняну масу воду при постійному помішуванні, в такому обсязі, щоб у вас вийшла однорідна і гладка суміш цих інгредієнтів. Приправте суміш сіллю і чорним меленим перцем за своїм смаком. Перемішайте.
Потім покладіть в нього сметану і знову перемішайте. Після того як сметана повністю змішається з масою, додайте вино. Перемішайте все до однорідності.
В однорідну масу висипте підсмажені раніше гриби з цибулею. Додайте лимонний сік і перемішайте всі компоненти. Грибний соус готовий. Залиште його на гарячій плиті і займіться рибою.
Обваляйте шматочки коропа в борошні. Розтопіть на сковороді вершкове масло. Викладіть рибу на гарячу сковорідку і обсмажте шматочки з обох боків до рум'яної скоринки.
Підсмаженого коропа перекладіть в глибоку, термостійку форму для запікання. Зверху на рибу викладіть грибний соус і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів і запікайте протягом 20 хвилин.
Запеченого коропа в духовці перекладіть на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню, шматочками лимона і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти