Укр
Рус
Короп Другі страви Естонська кухня

Короп запечений в духовці

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1033 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Короп запечений в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рибний продукт, випечений в духовці обов'язково корисно і сито. Ми пропонуємо створити за цим рецептом схожу страву з риби. Короп запечений в духовці не забезпечить вам силу-силенну роботи, потрібно буде лише трішки часу і старань для приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Короп запечений в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зніміть з коропа луску і випатріть нутрощі. Ретельно вимийте під проточною водою. Акуратно зріжте всі плавники, для цього можна скористатися кухонними ножицями або зробити це ножем.

Крок - 1
02

Від тушки риби відріжте хвіст і голову. Саме ж тіло наріжте на шматочки. Спочатку посоліть зовнішні сторони коропа, а потім посоліть кожен шматочок з внутрішньої сторони, поклавши на долоню.

Крок - 2
03

Нарізані і приправлені сіллю шматочки коропа перекладіть в невелику миску. Накрийте рибу в мисці харчовою плівкою і поставте в холодильник на ніч або на 6-8 годин, щоб шматочки добре просолились.

Крок - 3
04

Через 6-8 годин, коли риба просолилася, займіться підготовкою грибного соусу. Очистіть гриби, зріжте ніжки і добре вимийте під холодною водою. Чисті печериці наріжте не надто тонкими слайсами.

Крок - 4
05

Очистіть велику ріпчасту цибулину від лушпиння. Сполосніть холодною водою. Потім наріжте тонкими півкільцями. Поки відкладіть в сторону.

Крок - 5
06

На середньому вогні розігрійте глибоку сковорідку, додавши в неї дві частини вершкового масла. Коли масло розтопиться, висипте в сковороду нарізані печериці та цибулю. Готуйте гриби з цибулею, періодично помішуючи 10 хвилин.

Крок - 6
07

Приготовлені овочі перекладіть на тарілку. Сковорідку протріть серветкою або сполосніть. Покладіть в неї три частини вершкового масла і поставте на повільний вогонь. Повністю розтопіть масло.

Крок - 7
08

У розтоплене масло додайте кілька ложок просіяного борошна, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб в масі не утворювалося грудочок.

Крок - 8
09

Після додавання в сковорідку борошна, налийте в борошняну масу воду при постійному помішуванні, в такому обсязі, щоб у вас вийшла однорідна і гладка суміш цих інгредієнтів. Приправте суміш сіллю і чорним меленим перцем за своїм смаком. Перемішайте.

Крок - 9
10

Потім покладіть в нього сметану і знову перемішайте. Після того як сметана повністю змішається з масою, додайте вино. Перемішайте все до однорідності.

Крок - 10
11

В однорідну масу висипте підсмажені раніше гриби з цибулею. Додайте лимонний сік і перемішайте всі компоненти. Грибний соус готовий. Залиште його на гарячій плиті і займіться рибою.

Крок - 11
12

Обваляйте шматочки коропа в борошні. Розтопіть на сковороді вершкове масло. Викладіть рибу на гарячу сковорідку і обсмажте шматочки з обох боків до рум'яної скоринки.

Крок - 12
13

Підсмаженого коропа перекладіть в глибоку, термостійку форму для запікання. Зверху на рибу викладіть грибний соус і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів і запікайте протягом 20 хвилин.

Крок - 13
14

Запеченого коропа в духовці перекладіть на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню, шматочками лимона і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Лімонад - покроковий рецепт, фото 1 Лімонад 30 1 2 з 5 - детальніше -
Полуничний маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний маршмеллоу 40 2 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів в духовці 30 1 2 з 5 - детальніше -