Фантастичний короп запечений в духовці. М'який і соковитий, загорнутий в ніжний вершковий соус з грибами. Страву можна подавати просто на вечерю або ж до сімейного свята. Шапка, приготована за цим рецептом, просто унікальна. Надзвичайно ніжний і ароматний короп пахне грибами і солодкими вершками, аромати яких переплітаються з хрустким кропом.
Ретельно обполосніть кілька разів гриби під проточною водою. Це можуть бути лісові гриби і навіть сушені. Тільки сушені гриби попередньо необхідно обов'язково замочити в гарячій воді на кілька годин. Отже, промиті гриби покладіть в каструлю, налийте воду, повністю покривши продукт, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до м'якості - це займе близько 20-30 хвилин (при необхідності додайте воду під час приготування). Процідіть відварені гриби і на обробній дошці наріжте їх на дрібні шматочки.
Далі холодною водою добре промийте короп і просушіть паперовим рушником (якщо купували рибний продукт не очищений, то попередньо зробіть і це). Наріжте просушений короп великими скибочками і злегка посоліть кожен і поперчіть чорним меленим перцем. Потім викачайте кожен шматок риби в просіяному борошні з обох сторін, а потім струсіть акуратно надлишки.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове очищене масло або залийте рослинне і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло підготовлені шматки коропа. Смажте рибу порціями в дуже гарячому маслі, поки вона не придбає красивий золотистий колір і хрустку скоринку (приблизно по 2 хвилини з кожного боку).
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть термостійке блюдо вершковим маслом. Розкладіть обсмажені шматочки коропа в ньому. Надішліть блюдо з коропом в духовку і випікайте близько 10 хвилин.
Тим часом, дрібно наріжте кріп, додайте його в рідку сметану (в мисці). Тепер покладіть в миску зі сметаною раніше нарізані гриби. Засипте сіль, приправте чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте.
Залийте утворений сметанний соус на рибу в формі. Помістіть короп назад в духовку, понизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько 15 хвилин - до тих пір, поки краї грибів не засушаться.
Короп в сметані, запечений в духовці прикрасьте гілочками кропу, і подавайте гарячим до столу.
Випадкові рецепти