Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Короп в сметані запечений в духовці

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

611 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Короп в сметані запечений в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Фантастичний короп запечений в духовці. М'який і соковитий, загорнутий в ніжний вершковий соус з грибами. Страву можна подавати просто на вечерю або ж до сімейного свята. Шапка, приготована за цим рецептом, просто унікальна. Надзвичайно ніжний і ароматний короп пахне грибами і солодкими вершками, аромати яких переплітаються з хрустким кропом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Короп в сметані запечений в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії148 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно обполосніть кілька разів гриби під проточною водою. Це можуть бути лісові гриби і навіть сушені. Тільки сушені гриби попередньо необхідно обов'язково замочити в гарячій воді на кілька годин. Отже, промиті гриби покладіть в каструлю, налийте воду, повністю покривши продукт, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до м'якості - це займе близько 20-30 хвилин (при необхідності додайте воду під час приготування). Процідіть відварені гриби і на обробній дошці наріжте їх на дрібні шматочки.

Крок - 1
02

Далі холодною водою добре промийте короп і просушіть паперовим рушником (якщо купували рибний продукт не очищений, то попередньо зробіть і це). Наріжте просушений короп великими скибочками і злегка посоліть кожен і поперчіть чорним меленим перцем. Потім викачайте кожен шматок риби в просіяному борошні з обох сторін, а потім струсіть акуратно надлишки.

Крок - 2
03

Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове очищене масло або залийте рослинне і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло підготовлені шматки коропа. Смажте рибу порціями в дуже гарячому маслі, поки вона не придбає красивий золотистий колір і хрустку скоринку (приблизно по 2 хвилини з кожного боку).

Крок - 3
04

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть термостійке блюдо вершковим маслом. Розкладіть обсмажені шматочки коропа в ньому. Надішліть блюдо з коропом в духовку і випікайте близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Тим часом, дрібно наріжте кріп, додайте його в рідку сметану (в мисці). Тепер покладіть в миску зі сметаною раніше нарізані гриби. Засипте сіль, приправте чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Залийте утворений сметанний соус на рибу в формі. Помістіть короп назад в духовку, понизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще близько 15 хвилин - до тих пір, поки краї грибів не засушаться.

Крок - 6
07

Короп в сметані, запечений в духовці прикрасьте гілочками кропу, і подавайте гарячим до столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -