Деяких людей відштовхує запах, який залишається після приготування риби, або вони бояться готувати рибу занадто швидко або занадто довго. Якщо ви укладете рибне філе в оцет і лимонний сік (в рівних частинах), запах значно зменшиться. За допомогою цього простого рецепту короп досить швидко готується. Короп тушкований з овочами обов'язково надихне вас на нові рибні рецепти.
Для початку, за допомогою спеціального ножа (або звичайного) ретельно очистіть короп від луски. Можна ще використовувати редьку для очищення луски. Для цього необхідно просто відрізати з овоча головку.
Отже, очищену від луски рибу викладіть на обробну дошку акуратно розріжте гострим ножем живіт риби і витягніть всі нутрощі. Потім ретельно промийте рибу холодною водою, промокніть паперовим рушником і створіть плоскі розрізи з обох сторін шкірки перед приправою.
Розгорніть і викладіть рибу м'ясно. частиною вниз на обробну дошку і рясно полийте оливковою олією (розмажте рукою). Потім добре посоліть короп і приперчіть чорним меленим перцем.
Далі полийте на рибу (рівномірно розподіляючи) гострий соус чилі, і посипте попередньо очищеним від лушпиння і подрібненим (можна видавити через чеснокодавку) часником, додайте так само порошок паприки. Надішліть рибу в ємність, і помістіть в холодильник маринуватися приблизно на 2 години. Потім викладіть рибу в форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте при 190 градусах протягом 30 хвилин.
Залийте в сковорідку оливкову олію і відправте на плиту. Доведіть масло до кипіння і покладіть в нього попередньо підготовлені скибочки імбиру, додайте нарізаний сушений перець чилі, залийте гострий соус чилі.
Далі засипте в сковорідку попередньо очищений від лушпиння і подрібнений часник, залийте соєвий соус, воду, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і знову закип'ятіть.
Тепер додайте в сковорідку, заздалегідь нашатковану капусту, поверх укладіть вже запеченого коропа. Далі укладіть до рибки заздалегідь подрібнену кольорову капусту і окру.
Тепер наріжте тонкими кільцями або соломкою на обробній дошці попередньо вимитий зелений і червоний перець чилі і відправте в сковороду до коропа.
Засипте так само подрібнену зелену цибулю, залийте оливкову олію і додайте коріандр. Готуйте вміст на слабкому вогні близько 10-15 хвилин, а потім подавайте короп тушкований з овочами негайно до столу і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти