Укр
Рус
Риба Другі страви Валлійська кухня

Короп смажений

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

671 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Короп смажений - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Валлійська кухня, Литовська кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для годуючих мам

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажений короп - дуже смачна і корисна страва, приготування якої не забере багато часу. Така рибка відмінно підійде тим, хто дотримується дієти. А щоб знизити до мінімуму калорійність готової страви, смажте коропа на сковороді-гриль без використання масла.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Короп смажений" (на 100 грам)

  • Білки15.5 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При купівлі риби віддавайте перевагу коропам вагою понад 1 кг, ідеальні для смаження особини 2-2,5 кг. У такій рибі практично немає дрібних кісток. Помийте рибу в холодній воді, очистіть від луски і акуратно видаліть нутрощі. Відріжте голову і плавники, і знову ретельно промийте під проточною водою. Обітріть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Розріжте коропа навпіл уздовж хребта і видаліть кісточки. Філе покладіть на тарілку і ретельно посоліть з обох сторін. За бажанням можна збризнути свіжовичавленим лимонним соком. Кислота блокує розщеплення білкових волокон, що дозволить зберегти цілісність риби при термообробці. А ще цитрус додасть пікантну кислинку і зробить смак риби більш виразним.

Крок - 2
03

Дайте rарпу постояти і просолитися 10-15 хвилин. У зручну широку миску насипте борошно і перемішайте її з сіллю і перцем.

Крок - 3
04

Рибу розділіть на порційні шматочки і запаніруйте в борошні. Щоб зменшити контакт риби з руками і нанести паніровку максимально рівномірно, використовуйте кулінарні щипці. Сковороду поставте на плиту на середній вогонь і налийте рослинне масло. Його жаліти не потрібно.

Крок - 4
05

У розігріту жаровню викладіть рибу і обсмажте з кожного боку 5-7 хвилин до золотистої скоринки. Щоб отримати більш м'яку і ніжну рибку, другу сторону протушкуйте під кришкою.

Крок - 5
06

Смажену рибку викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Смачний, соковитий і ароматний короп готовий. Подавайте страву в гарячому вигляді до відварної картоплі або рисової каші. Не менш смачною буде і холодна рибка. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з свинини 75 6 3 з 5 - детальніше -
Фондю з вином - покроковий рецепт, фото 1 Фондю з вином 55 2 3 з 5 - детальніше -
Копчена курка в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Копчена курка в домашніх умовах 70 1 2 з 5 - детальніше -