Смажений короп - дуже смачна і корисна страва, приготування якої не забере багато часу. Така рибка відмінно підійде тим, хто дотримується дієти. А щоб знизити до мінімуму калорійність готової страви, смажте коропа на сковороді-гриль без використання масла.
При купівлі риби віддавайте перевагу коропам вагою понад 1 кг, ідеальні для смаження особини 2-2,5 кг. У такій рибі практично немає дрібних кісток. Помийте рибу в холодній воді, очистіть від луски і акуратно видаліть нутрощі. Відріжте голову і плавники, і знову ретельно промийте під проточною водою. Обітріть паперовими рушниками.
Розріжте коропа навпіл уздовж хребта і видаліть кісточки. Філе покладіть на тарілку і ретельно посоліть з обох сторін. За бажанням можна збризнути свіжовичавленим лимонним соком. Кислота блокує розщеплення білкових волокон, що дозволить зберегти цілісність риби при термообробці. А ще цитрус додасть пікантну кислинку і зробить смак риби більш виразним.
Дайте rарпу постояти і просолитися 10-15 хвилин. У зручну широку миску насипте борошно і перемішайте її з сіллю і перцем.
Рибу розділіть на порційні шматочки і запаніруйте в борошні. Щоб зменшити контакт риби з руками і нанести паніровку максимально рівномірно, використовуйте кулінарні щипці. Сковороду поставте на плиту на середній вогонь і налийте рослинне масло. Його жаліти не потрібно.
У розігріту жаровню викладіть рибу і обсмажте з кожного боку 5-7 хвилин до золотистої скоринки. Щоб отримати більш м'яку і ніжну рибку, другу сторону протушкуйте під кришкою.
Смажену рибку викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Смачний, соковитий і ароматний короп готовий. Подавайте страву в гарячому вигляді до відварної картоплі або рисової каші. Не менш смачною буде і холодна рибка. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти