Звичайний короп в незвичайному готуванні. Мигдальна глазур і винно-родзинковий соус роблять цю рибу чимось особливим.
Застеліть деко пергаментним папером. Розігрійте духовку до 160-170 градусів (гаряче повітря). Далі візьміть дві частини коропа, виріжте акуратно кістки з області живота, відріжте плавники і хвостову частину. Наріжте філе коропа на більш дрібні шматочки - кожне на 4.
Поріжте залишки риби (відходи і кістки) на більш дрібні шматочки. Налийте в каструлю холодну воду в такій кількості, щоб вона покривала шматочки риби. Покладіть в неї відходи риби. Залиште варитися бульйон.
Приправте коропові скибочки білим перцем і сіллю (тільки на м'ясній стороні). Розбийте куряче яйце в тарілку і збийте його.
Засипте невелику кількість борошна в іншу тарілку і додайте мигдальні пластівці в наступну тарілку. Трохи цедри лимона (попередньо ошпареної і вичищеної) натріть акуратно на скибочки коропа (тільки на м'ясний стороні), потім умокніть шматочки риби в борошні, яйці і мигдальних пластівцях (тільки на м'ясний стороні, а не на шкірі).
Розігрійте оливкову олію в сковороді (жир не повинен бути занадто гарячим). Помістіть шматки коропа в сковорідку мигдальними пластівцями вниз. Смажте з обох боків до золотистого кольору. Покладіть смажені скибочки коропа на деко, застелене пергаментом.
Далі процідіть рибний бульйон і вилийте його назад в каструлю, варіть, щоб він зменшився до 1/2 обсягу. Засипте цукор і родзинки в каструлю, де смажили коропа. Чекайте, помішуючи, поки цукор не перетвориться в золоту карамель. Потім налийте в сковорідку вино.
Перемішайте і томіть кілька хвилин, поки родзинки не стануть м'яким. Потім натріть невелику кількість цедри лимона в сковорідку. Додайте рибний бульйон.
На повільному вогні варіть і зменшіть вміст сковорідки (близько 1/3). Коли соус випарується, додайте в нього високої жирності вершки. Додайте заморожене масло частинами (залиште невелику кількість масла, щоб додати його в соус пізніше). Знову приправте цедрою лимона і трохи проваріть.
Поставте шматки коропа в духовку на 3-4 хвилини, просто, щоб розігріти. Додайте більше шматочків вершкового масла в соус на сковороді. Приправте лимонним соком (за смаком). Соус повинен бути густим, але легким.
Вийміть коропа з духовки. Полийте соус і родзинки на тарілку. Викладіть поверх соусу приготований короп по-австрійськи і швидше подавайте до столу.
Випадкові рецепти