Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Короп по-австрійськи

( 4.5714 4 57 7 оцінок)

1096 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Короп по-австрійськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Звичайний короп в незвичайному готуванні. Мигдальна глазур і винно-родзинковий соус роблять цю рибу чимось особливим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Короп по-австрійськи" (на 100 грам)

  • Білки11.5 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи8.1 гр.
  • Калорії214 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Застеліть деко пергаментним папером. Розігрійте духовку до 160-170 градусів (гаряче повітря). Далі візьміть дві частини коропа, виріжте акуратно кістки з області живота, відріжте плавники і хвостову частину. Наріжте філе коропа на більш дрібні шматочки - кожне на 4.

Крок - 1
02

Поріжте залишки риби (відходи і кістки) на більш дрібні шматочки. Налийте в каструлю холодну воду в такій кількості, щоб вона покривала шматочки риби. Покладіть в неї відходи риби. Залиште варитися бульйон.

Крок - 2
03

Приправте коропові скибочки білим перцем і сіллю (тільки на м'ясній стороні). Розбийте куряче яйце в тарілку і збийте його.

Крок - 3
04

Засипте невелику кількість борошна в іншу тарілку і додайте мигдальні пластівці в наступну тарілку. Трохи цедри лимона (попередньо ошпареної і вичищеної) натріть акуратно на скибочки коропа (тільки на м'ясний стороні), потім умокніть шматочки риби в борошні, яйці і мигдальних пластівцях (тільки на м'ясний стороні, а не на шкірі).

Крок - 4
05

Розігрійте оливкову олію в сковороді (жир не повинен бути занадто гарячим). Помістіть шматки коропа в сковорідку мигдальними пластівцями вниз. Смажте з обох боків до золотистого кольору. Покладіть смажені скибочки коропа на деко, застелене пергаментом.

Крок - 5
06

Далі процідіть рибний бульйон і вилийте його назад в каструлю, варіть, щоб він зменшився до 1/2 обсягу. Засипте цукор і родзинки в каструлю, де смажили коропа. Чекайте, помішуючи, поки цукор не перетвориться в золоту карамель. Потім налийте в сковорідку вино.

Крок - 6
07

Перемішайте і томіть кілька хвилин, поки родзинки не стануть м'яким. Потім натріть невелику кількість цедри лимона в сковорідку. Додайте рибний бульйон.

Крок - 7
08

На повільному вогні варіть і зменшіть вміст сковорідки (близько 1/3). Коли соус випарується, додайте в нього високої жирності вершки. Додайте заморожене масло частинами (залиште невелику кількість масла, щоб додати його в соус пізніше). Знову приправте цедрою лимона і трохи проваріть.

Крок - 8
09

Поставте шматки коропа в духовку на 3-4 хвилини, просто, щоб розігріти. Додайте більше шматочків вершкового масла в соус на сковороді. Приправте лимонним соком (за смаком). Соус повинен бути густим, але легким.

Крок - 9
10

Вийміть коропа з духовки. Полийте соус і родзинки на тарілку. Викладіть поверх соусу приготований короп по-австрійськи і швидше подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки на сковороді 50 5 3 з 5 - детальніше -
Пудинг молочний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг молочний 60 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з начинкою 45 3 3 з 5 - детальніше -