Просте керівництво по приготуванню смачного коропа запеченого в духовці, фаршированого лососем і сиром. Це неймовірна страва!
Ретельно помийте під холодною, проточною водою коропа, акуратно видаліть лушпиння і зябра. Використовуючи гострий ніж, зробіть два розрізи з боків спинного плавника. Плавними рухами відокремте філе коропа від кісток. При цьому дуже небажано пошкодити шкіру.
Розріжте хребет ножем або кухонними ножицями, спочатку з боку хвоста, а потім біля голови. Продовжуйте відокремлювати філе, борючись з нижньою стороною коропа (не пошкодивши жовчний міхур, якщо хочете, щоб смак коропа не довелося покращувати згодом).
Почніть відокремлювати скелет, розрізаючи від хвоста. Знову ретельно вимийте рибу і висушіть паперовим рушником. Видаліть дрібні кістки в філе коропа.
Полийте рибу всередині лимонним соком, приправте рясно сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами (можна використовувати так само будь-які приправи до риби). Засипте трохи крохмалю (для того, щоб начинка з'єднувалася з коропом), і надішліть в холодильник, поки будете готувати начинку.
Зніміть луску з шматочка лосося (якщо необхідно видаліть кістки), ретельно вимийте, поріжте рибу на дрібні шматочки. Покладіть часточки лосося в невелику миску.
Додайте до шматочків риби попередньо натертий на крупній тертці твердий сир, трохи крохмалю і добре все перемішайте.
Потім додайте в миску високої жирності вершки, куряче яйце і суху зелень за смаком. Змішайте добре за допомогою блендера, до однорідної густої суміші.
Наповніть коропа за допомогою ложки, утрамбовуючи, приготовленою начинкою, укладіть на змащене олією деко.
Потім зшийте верхню частину коропа звичайною ниткою і голкою, укрийте шов, попередньо тонко нарізаними скибочками лимона. Поставте деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 1 годину.
При подачі, усуньте з риби нитки і короп фарширований запечений в духовці готовий до вживання.
Випадкові рецепти