Королівська запіканка з сиром, вершками та родзинками. Дуже проста у приготуванні. Можна використовувати як великодній рецепт.
Для приготування королівської запіканки необхідно замісити тісто. Дістаньте велику глибоку миску і по одному розбийте у неї свіжі курячі яйця.
Відміряйте потрібну кількість цукру і киньте в миску до яєць. Додайте ванільну есенцію на свій смак. Вінчиком або за допомогою міксера змішайте яйця з цукром, доки вони не стануть кремоподібною консистенцією.
Основним інгредієнтом цієї страви є сир. Жирність вибирайте на власний смак. Сир додайте в яєчну масу і ретельно перемішайте лопаткою. Якщо сир дуже зернистий, можна трохи пройтися міксером.
Шматок вершкового масла розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі. Розтоплену олію вилийте в миску з тістом і перемішайте до однорідної маси.
Борошно обов'язково просійте через сито. Поступово додавайте в миску з іншими інгредієнтами та добре перемішуйте лопаткою. Потім поступово додайте манну крупу і знову ретельно перемішайте.
Якщо родзинки сухуваті, заздалегідь залийте їх гарячою водою і залиште набухати. Якщо не сухі, то одразу киньте їх в миску з тістом для запіканки. Також додайте цедру лимона або апельсина, яка вам більше подобається.
Наприкінці тісто додайте густі вершки. Всі складові ще раз дуже ретельно перемішайте і тісто готове.
Тепер вам знадобиться кругла роз'ємна форма для запікання діаметром 25 см. Застеліть її папером для випікання або змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть тісто у форму та відправте в духовку. Випікайте при температурі 170 градусів близько години.
Королівська запіканка готова, коли стане золотистою у центрі та коричневою з обох боків. Вимкніть вогонь, але не витягайте її з духовки одразу. Дайте охолонути. Ідеально, якщо ви залишите її в духовці на ніч. Під час подачі можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Випадкові рецепти