Укр
Рус
Запіканки Другі страви Білоруська кухня

Королівська запіканка

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

927 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Королівська запіканка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для дітей , Для годуючих мам, Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Королівська запіканка з сиром, вершками та родзинками. Дуже проста у приготуванні. Можна використовувати як великодній рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Королівська запіканка" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії209 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування королівської запіканки необхідно замісити тісто. Дістаньте велику глибоку миску і по одному розбийте у неї свіжі курячі яйця.

Крок - 1
02

Відміряйте потрібну кількість цукру і киньте в миску до яєць. Додайте ванільну есенцію на свій смак. Вінчиком або за допомогою міксера змішайте яйця з цукром, доки вони не стануть кремоподібною консистенцією.

Крок - 2
03

Основним інгредієнтом цієї страви є сир. Жирність вибирайте на власний смак. Сир додайте в яєчну масу і ретельно перемішайте лопаткою. Якщо сир дуже зернистий, можна трохи пройтися міксером.

Крок - 3
04

Шматок вершкового масла розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі. Розтоплену олію вилийте в миску з тістом і перемішайте до однорідної маси.

Крок - 4
05

Борошно обов'язково просійте через сито. Поступово додавайте в миску з іншими інгредієнтами та добре перемішуйте лопаткою. Потім поступово додайте манну крупу і знову ретельно перемішайте.

Крок - 5
06

Якщо родзинки сухуваті, заздалегідь залийте їх гарячою водою і залиште набухати. Якщо не сухі, то одразу киньте їх в миску з тістом для запіканки. Також додайте цедру лимона або апельсина, яка вам більше подобається.

Крок - 6
07

Наприкінці тісто додайте густі вершки. Всі складові ще раз дуже ретельно перемішайте і тісто готове.

Крок - 7
08

Тепер вам знадобиться кругла роз'ємна форма для запікання діаметром 25 см. Застеліть її папером для випікання або змастіть невеликою кількістю олії. Викладіть тісто у форму та відправте в духовку. Випікайте при температурі 170 градусів близько години.

Крок - 8
09

Королівська запіканка готова, коли стане золотистою у центрі та коричневою з обох боків. Вимкніть вогонь, але не витягайте її з духовки одразу. Дайте охолонути. Ідеально, якщо ви залишите її в духовці на ніч. Під час подачі можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -
Халва без насіння - покроковий рецепт, фото 1 Халва без насіння 50 3 3 з 5 - детальніше -
Мінтай на пару - покроковий рецепт, фото 1 Мінтай на пару 60 3 3 з 5 - детальніше -