Королівська ватрушка надзвичайно ніжна на смак. У літньому варіанті смак можливо збагатити свіжими нотками малини.
Спочатку підготуйте грунт для майбутньої випічки. Для цього в глибоку миску засипте борошно, цукрову пудру, додайте ванільний цукор. Далі укладіть в миску нарізане шматочками вершкове масло, залийте яєчний жовток і замісіть вміст руками до злегка розсипчастого стану.
Потім додайте в миску до решти інгредієнтів воду і замісіть масу в гладке пісочне тісто. Це може зайняти деякий час. Не впадайте у відчай, якщо інгредієнти не будуть зігнані відразу.
Форму для випічки застеліть папером для випічки, краї змастіть маслом і посипте борошном. 2/3 частину тіста акуратно укладіть, і притисніть до основи форми для випічки. Частину, що залишилася третину тіста сформуйте у вигляді опуклості і притисніть до країв форми. Тісто сформуйте якомога далі вгору. Виконайте акуратно отвори в нижній частині тіста виделкою і помістіть основу для майбутньої випічки в холодильник приблизно на 20 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку для ватрушки. Яєчні білки збийте з дрібкою солі в глибокій мисці до жорсткості. В іншій (великий) мисці змішайте яєчний жовток, цукор, ванільний цукор, молоко і масло. Потім додайте сир і сметану і добре перемішайте.
Тепер засипте до утвореної масіи просіяне борошно, порошок сухих вершків і розпушувач для тіста, ретельно все перемішайте. Нарешті, додайте в миску раніше приготований жорстко збитий яєчний білок і обережно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Приготовану начинку розподіліть в формі поверх коржа, і відправте вміст в попередньо розігріту духовку, випікайте при 160 градусах протягом 25 хвилин. Після цього часу випічки витягніть форму з духовки.
Щоб пиріг не розколовся пізніше, є певна хитрість. Використовуючи гострий ніж, акуратно відокремте краї вже трохи запеченого коржа від форми для випічки. Потім випічка йде в духовку ще на 40-50 хвилин.
Перш ніж вийняти готову випічку з форми, вона повинна повністю охолонути. Для того, щоб королівська ватрушка придбала правильну консистенцію, вона повинна перебувати в холодильнику близько 2-3 годин (навіть краще ніч).
Випадкові рецепти