Укр
Рус
Ватрушки Випічка Українська кухня

Королівська ватрушка

( 4.9714 4 535 35 оцінок)

3801 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Королівська ватрушка надзвичайно ніжна на смак. У літньому варіанті смак можливо збагатити  свіжими нотками малини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Королівська ватрушка" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири17.7 гр.
  • Вуглеводи25.5 гр.
  • Калорії295 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку підготуйте грунт для майбутньої випічки. Для цього в глибоку миску засипте борошно, цукрову пудру, додайте ванільний цукор. Далі укладіть в миску нарізане шматочками вершкове масло, залийте яєчний жовток і замісіть вміст руками до злегка розсипчастого стану.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску до решти інгредієнтів воду і замісіть масу в гладке пісочне тісто. Це може зайняти деякий час. Не впадайте у відчай, якщо інгредієнти не будуть зігнані відразу.

Крок - 2
03

Форму для випічки застеліть папером для випічки, краї змастіть маслом і посипте борошном. 2/3 частину тіста акуратно укладіть, і притисніть до основи форми для випічки. Частину, що залишилася третину тіста сформуйте у вигляді опуклості і притисніть до країв форми. Тісто сформуйте якомога далі вгору. Виконайте акуратно отвори в нижній частині тіста виделкою і помістіть основу для майбутньої випічки в холодильник приблизно на 20 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом приготуйте начинку для ватрушки. Яєчні білки збийте з дрібкою солі в глибокій мисці до жорсткості. В іншій (великий) мисці змішайте яєчний жовток, цукор, ванільний цукор, молоко і масло. Потім додайте сир і сметану і добре перемішайте.

Крок - 4
05

Тепер засипте до утвореної масіи просіяне борошно, порошок сухих вершків і розпушувач для тіста, ретельно все перемішайте. Нарешті, додайте в миску раніше приготований жорстко збитий яєчний білок і обережно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 5
06

Приготовану начинку розподіліть в формі поверх коржа, і відправте вміст в попередньо розігріту духовку, випікайте при 160 градусах протягом 25 хвилин. Після цього часу випічки витягніть форму з духовки.

Крок - 6
07

Щоб пиріг не розколовся пізніше, є певна хитрість. Використовуючи гострий ніж, акуратно відокремте краї вже трохи запеченого коржа від форми для випічки. Потім випічка йде в духовку ще на 40-50 хвилин.

Крок - 7
08

Перш ніж вийняти готову випічку з форми, вона повинна повністю охолонути. Для того, щоб королівська ватрушка придбала правильну консистенцію, вона повинна перебувати в холодильнику близько 2-3 годин (навіть краще ніч).

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Биточки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре з баклажанами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня м’яка карамель - покроковий рецепт, фото 1 Домашня м’яка карамель 25 1 2 з 5 - детальніше -