Тортілья в класичному рецепті - це невеликий коржик овальної форми найчастіше з кукурудзяної муки. Тортилью можна використовувати замість хлібобулочного виробу за столом або в якості лаваша з різною начинкою. Коржик тортилья можна начиняти різним наповнювачем - фаршем м'ясним, сирним, овочевим і різними соусами. Тортілья дуже легко загортається і набуває потрібну форму при цьому.
У велику глибоку миску висипте просіяне борошно. До борошна додайте сіль і нежирний йогурт без аромату і добавок. Коли всі інгредієнти в мисці починайте вимішувати тісто вручну.
Під час вимішування, якщо не достатньо вологості, долийте невелику кількість води кімнатної температури. Продовжуйте вимішувати протягом декількох хвилин, поки тісто не стане еластичним і не буде прилипати до рук.
Посипте робочу поверхню борошном. Викладіть на неї тісто. Скачайте його в ковбаску. Отриману ковбаску розділіть на 12 однакових частин. З кожної маленької частини тіста сформуйте кулю.
Посипте борошном робочу поверхню. Покладіть кулю з тіста і присипте її також невеликою кількістю борошна. Використовуючи качалку, розкачайте тісто в дуже тонкий пласт, діаметр якого буде відповідати діаметру вашої сковороди, на якій ви будете готувати. Аналогічно повторіть з усім тістом.
Поставте на плиту сковорідку. Розігрійте її на невеликому вогні. Отримані пласти тіста викладіть на гарячу суху сковороду. Готуйте до появи золотистих цяток на тісті. Потім переверніть і підсмажте і з іншого боку.
Готові коржі викладайте на плоске блюдо стопкою - один на один. Якщо ви хочете, щоб вони були м'якими, відразу ж накривайте їх. Для цього можете застосувати пластикову кришку-ковпак використовувану в мікрохвильових печах. (М'які коржі краще загортаються.)
Коржі тортілья можете наповнити різною начинкою: чи то це будуть просто овочі з сиром, м'ясо із зеленню і овочами, вибирайте на свій розсуд, рецептів начинок безліч, а може у вас є свій улюблений рецепт. Перед подачею на стіл коржі можна підігріти на сковороді гриль. Такі коржі можна приготувати про запас. Просто загорніть їх в харчову плівку і відправте в морозильну камеру. А якщо ви вирішили побалувати своїх рідних коржами, вийміть їх з морозилки, підігрійте в духовці або мікрохвильовій печі.
Випадкові рецепти