Укр
Рус
Коржі Випічка Східна кухня

Коржі тортілья

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1026 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Коржі тортілья - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тортілья в класичному рецепті - це невеликий коржик овальної форми найчастіше з кукурудзяної муки. Тортилью можна використовувати замість хлібобулочного виробу за столом або в якості лаваша з різною начинкою. Коржик тортилья можна начиняти різним наповнювачем - фаршем м'ясним, сирним, овочевим і різними соусами. Тортілья дуже легко загортається і набуває потрібну форму при цьому.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Коржі тортілья" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи52.9 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику глибоку миску висипте просіяне борошно. До борошна додайте сіль і нежирний йогурт без аромату і добавок. Коли всі інгредієнти в мисці починайте вимішувати тісто вручну.

Крок - 1
02

Під час вимішування, якщо не достатньо вологості, долийте невелику кількість води кімнатної температури. Продовжуйте вимішувати протягом декількох хвилин, поки тісто не стане еластичним і не буде прилипати до рук.

Крок - 2
03

Посипте робочу поверхню борошном. Викладіть на неї тісто. Скачайте його в ковбаску. Отриману ковбаску розділіть на 12 однакових частин. З кожної маленької частини тіста сформуйте кулю.

Крок - 3
04

Посипте борошном робочу поверхню. Покладіть кулю з тіста і присипте її також невеликою кількістю борошна. Використовуючи качалку, розкачайте тісто в дуже тонкий пласт, діаметр якого буде відповідати діаметру вашої сковороди, на якій ви будете готувати. Аналогічно повторіть з усім тістом.

Крок - 4
05

Поставте на плиту сковорідку. Розігрійте її на невеликому вогні. Отримані пласти тіста викладіть на гарячу суху сковороду. Готуйте до появи золотистих цяток на тісті. Потім переверніть і підсмажте і з іншого боку.

Крок - 5
06

Готові коржі викладайте на плоске блюдо стопкою - один на один. Якщо ви хочете, щоб вони були м'якими, відразу ж накривайте їх. Для цього можете застосувати пластикову кришку-ковпак використовувану в мікрохвильових печах. (М'які коржі краще загортаються.)

Крок - 6
07

Коржі тортілья можете наповнити різною начинкою: чи то це будуть просто овочі з сиром, м'ясо із зеленню і овочами, вибирайте на свій розсуд, рецептів начинок безліч, а може у вас є свій улюблений рецепт. Перед подачею на стіл коржі можна підігріти на сковороді гриль. Такі коржі можна приготувати про запас. Просто загорніть їх в харчову плівку і відправте в морозильну камеру. А якщо ви вирішили побалувати своїх рідних коржами, вийміть їх з морозилки, підігрійте в духовці або мікрохвильовій печі.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рисова каша з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша з сухофруктами 65 5 2 з 5 - детальніше -
Грузинський шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Грузинський шашлик 50 5 3 з 5 - детальніше -
Воловани з кремом та ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з кремом та ягодами 40 2 2 з 5 - детальніше -
Мариновані гливи по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані гливи по-корейськи 45 3 3 з 5 - детальніше -