Укр
Рус
Коржі Випічка Східна кухня

Коржі на воді

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

2092 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Коржі на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо у вас раптово закінчився хліб, в магазин йти не зовсім є бажання, а під рукою не виявилося нічого, крім борошна, вам ідеально підійде наш рецепт коржів на воді. Ви здивуєтеся, як за допомогою води, борошна і солі можна створити на своїй кухні чудову альтернативу хліба. До того ж зробити це за лічені хвилини, отримавши в результаті дуже смачний виріб. Такі тонкі, хрусткі і дуже апетитні на вигляд - це завжди прекрасний варіант нагодувати своїх домочадців свіжими і рум'яними коржиками, приготовленими за дуже простим рецептом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Коржі на воді" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи73.3 гр.
  • Калорії335 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже примітним для такої страви, як прості коржі на воді, є те, що не існує чітких пропорцій борошна і води, але все ж в даному рецепті спробуємо сформувати процес приготування даних коржів покроково. Отже, на поверхню насипаємо пшеничне і універсальне борошно, а також додаємо трохи кукурудзяної муки для додаткової текстури.

Крок - 1
02

Тепер додаємо сіль і перемішуємо сухі інгредієнти, після чого робимо в борошні невелике заглиблення, в яке наливаємо пару-трійку столових ложок води. Акуратно замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім продовжуємо руками.

Крок - 2
03

У процесі вимішування можливо знадобиться додати води або борошна, і в результаті у нас повинно вийти м'яке, липке тісто. Якщо ви поспішаєте, тоді приступайте відразу до розкочування коржів, але якщо у вас є час, рекомендуємо залишити тісто хвилин на 40, загорнувши його в плівку. За цей час борошно більше зволожиться і забезпечить коржикам більш приємну текстуру.

Крок - 3
04

Отже, із зазначеної кількості борошна у нас вийде пара коржів, тому ділимо тісто навпіл і розгортаємо обидві частини в тонкі коржі діаметром приблизно 15 сантиметрів.

Крок - 4
05

Тепер прийшов час їх підсмажити. Для цього добре використовувати чавунну сковорідку або ж сковорідку з товстими стінками. Сковорідку можна зовсім трохи змастити олією, але взагалі їх завжди печуть на сухій сковороді. Отже, перед тим, як викласти корж, сковорідку потрібно дуже добре прогріти. Обсмажуємо корж протягом декількох хвилин на невеликому вогні.

Крок - 5
06

Під час приготування періодично перевертаємо корж туди-сюди. В результаті у нас виходить тонкий, ніжний, рум'яний коржик, по якому навряд чи скажеш, що приготовлений ​​з води і борошна. Такі прості коржі на воді виходять дуже ароматними та смачними і чудово виглядають в будь-якому вживанні. Загорніть в них апетитну м'ясну начинку, і ви отримаєте неймовірну закуску, від якої будуть в захваті ваші домочадці. Як бачите, з цього елементарного рецепта ми приготували прекрасні коржі, які відмінно підходять для будь-якого приводу, не дивлячись на свою простоту і невитіюватість.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинські хінкалі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Оладки на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на молоці 50 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по французьки з курки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки з курки 50 2 3 з 5 - детальніше -
Яєчня з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня з беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -