Прекрасна альтернатива хлібу, яку можна легко приготувати в домашніх умовах, - це звичайно ж, всім нам добре відомі коржі. Ці борошняні вироби багатьом нагадують смак дитинства, коли ми лопали їх в прикуску з першими стравами, а також намазували медом або варенням, і це був один з найулюбленіших десертів. Дуже примітно, що з роками коржі не втрачають своєї популярності, і все так же відмінно виглядають в якості смачної добавки до багатьох страв або ж основного інгредієнта смачних і оригінальних закусок. Пропонуємо вашій увазі простий і дуже вдалий рецепт приготування коржів на молоці.
Навіть якщо ви не володієте величезним досвідом випікання таких виробів, то за допомогою цього рецепта, ви виконаєте це завдання на раз-два, адже це дійсно просто й невигадливо. Отже, все, що вам потрібно, це помістити в окрему миску вершкове масло, налити сюди ж молоко, а потім поставити в мікрохвильовку на кілька секунд, щоб масло повністю розтануло.
Тепер в глибоку ємність висипаємо борошно, бажано попередньо його просіяти, тоді коржі будуть більш ніжними. Отже, додаємо в борошно щіпку солі, а потім виливаємо суміш масла з молоком і починаємо вимішувати тісто дерев'яною або силіконовою лопаткою.
Якщо у вас є кухонний комбайн або міксер зі спеціальною насадкою для вимішування тіста, тоді звичайно ж скористайтеся цими гаджетами. Або ж вимішуємо тісто вручну, переклавши його з миски на поверхню, посипаною борошном. Вимішуємо гарненько, щоб тісто вийшло максимально однорідним, ніжним, м'яким і пластичним. Потім загортаємо його в харчову плівку і залишаємо хвилин на двадцять як слід дозріти.
Після цього ділимо наш шматок тіста на чотири частини, які акуратно розгортаємо в тонкі коржі з допомогою качалки.
Залишається тільки підсмажити наші коржі, для чого ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи рослинного масла. Коли поверхня сковорідки гарненько прогріється, викладаємо розкатаний корж і готуємо секунд 30-40 на середньому вогні, а потім перевертаємо на інший бік і залишаємо ще на кілька секунд.
Таким чином у нас виходить порція з чотирьох неймовірно ніжних і дуже апетитних коржів на молоці. Найкраще вони смакують гарячими, тому відразу ж запрошуємо своїх домочадців до столу насолоджуватися неймовірним смаком простих коржиків. Також в такі тонкі і ніжні коржі можна загорнути будь-яку начинку, приготувавши відмінну закуску або ж десерт. У будь-якому випадку коржі на молоці - це відмінний варіант по-швидкому приготувати пишне, ніжне, смачне лакомство, якому зрадіють ваші близькі.
Випадкові рецепти