Укр
Рус
Коржі Випічка Східна кухня

Коржі базлама

( 4.4545 1 511 11 оцінок)

1333 - переглядів
80 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Коржі базлама - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Знаменитий турецький хліб, який відомий по всьому світу під назвою коржі базлама, являють собою неймовірно ніжні, пишні, м'які, пористі всередині і шалено красиві зовні коржі. Вони приведуть в захват ваших домочадців або гостей, яких можна сміливо пригощати такими чудовими виробами. Це відмінний спосіб по-швидкому приготувати неймовірно смачну страву, красиву, ароматну і що широко використовується. Адже коржі базлама чудово виглядають не тільки в якості добавки до перших страв, а й як основа для багатьох закусок, також вони неймовірно смачні з чаєм або кавою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Коржі базлама" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи58.3 гр.
  • Калорії280 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Коржі базлама готуються з простого тіста без використання масла і яєць, а в результаті ми отримуємо чудову домашню випічку, від якої не відтягнути за вуха домочадців. Приготуємо це просте тісто наступним чином. У чашу міксера наливаємо трохи підігріте молоко і додаємо свіжі дріжджі, після чого включаємо міксер на низьких оборотах нехай перемішується.

Крок - 1
02

Потім наливаємо склянку води, кидаємо сіль і просіяне борошно і продовжуємо збивати наше тісто. В результаті у нас виходить красива пластична маса середньої консистенції.

Крок - 2
03

Перекладаємо це тісто в окрему ємність, накриваємо кухонним рушником і залишаємо хвилин на 40 або годину, щоб тісто як слід підійшло. За цей час воно значно збільшиться в обсязі і стане ще ніжніше.

Крок - 3
04

Поверхню посипаємо борошном і викладаємо наше тісто. Тепер акуратно надаємо йому довгасту форму, а потім ділимо приблизно на 10 однакових частин.

Крок - 4
05

Далі з кожної з них формуємо кульку, а коли всі вони будуть готові, трохи посипаємо їх борошном і накриваємо рушником, щоб вони ще трохи підійшли протягом 15-20 хвилин.

Крок - 5
06

По закінченню зазначеного часу кожну кульку розгортаємо в тонкий корж діаметром близько 15 сантиметрів. Розкатані коржі залишається тільки спекти, і робити це ми будемо на сковорідці, яку зовсім небагато змащуємо рослинним маслом.

Крок - 6
07

Обсмажуємо коржі базлама на невеликому вогні протягом 5 хвилин, кілька разів перевертаючи їх з боку на бік.

Крок - 7
08

Готовий гарячий корж трохи змащуємо вершковим маслом. Перед тим, як викласти наступний корж, сковорідку потрібно протерти паперовою серветкою. Таким чином готуємо інші наші коржики і складаємо їх в стопочку. Ну а тепер поки вони гарячі, швидше за кличемо до столу всю сім'ю і насолоджуємося відмінними виробами. Такі коржі базлама можна вживати в будь-якому вигляді: як десерт або як добавка до інших страв, в будь-якому випадку це завжди смачно, ніжно, ситно і дуже вишукано.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Налисники з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -
Біляші на воді - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на воді 65 3 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус до стейку - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус до стейку 45 1 2 з 5 - детальніше -