Знаменитий турецький хліб, який відомий по всьому світу під назвою коржі базлама, являють собою неймовірно ніжні, пишні, м'які, пористі всередині і шалено красиві зовні коржі. Вони приведуть в захват ваших домочадців або гостей, яких можна сміливо пригощати такими чудовими виробами. Це відмінний спосіб по-швидкому приготувати неймовірно смачну страву, красиву, ароматну і що широко використовується. Адже коржі базлама чудово виглядають не тільки в якості добавки до перших страв, а й як основа для багатьох закусок, також вони неймовірно смачні з чаєм або кавою.
Коржі базлама готуються з простого тіста без використання масла і яєць, а в результаті ми отримуємо чудову домашню випічку, від якої не відтягнути за вуха домочадців. Приготуємо це просте тісто наступним чином. У чашу міксера наливаємо трохи підігріте молоко і додаємо свіжі дріжджі, після чого включаємо міксер на низьких оборотах нехай перемішується.
Потім наливаємо склянку води, кидаємо сіль і просіяне борошно і продовжуємо збивати наше тісто. В результаті у нас виходить красива пластична маса середньої консистенції.
Перекладаємо це тісто в окрему ємність, накриваємо кухонним рушником і залишаємо хвилин на 40 або годину, щоб тісто як слід підійшло. За цей час воно значно збільшиться в обсязі і стане ще ніжніше.
Поверхню посипаємо борошном і викладаємо наше тісто. Тепер акуратно надаємо йому довгасту форму, а потім ділимо приблизно на 10 однакових частин.
Далі з кожної з них формуємо кульку, а коли всі вони будуть готові, трохи посипаємо їх борошном і накриваємо рушником, щоб вони ще трохи підійшли протягом 15-20 хвилин.
По закінченню зазначеного часу кожну кульку розгортаємо в тонкий корж діаметром близько 15 сантиметрів. Розкатані коржі залишається тільки спекти, і робити це ми будемо на сковорідці, яку зовсім небагато змащуємо рослинним маслом.
Обсмажуємо коржі базлама на невеликому вогні протягом 5 хвилин, кілька разів перевертаючи їх з боку на бік.
Готовий гарячий корж трохи змащуємо вершковим маслом. Перед тим, як викласти наступний корж, сковорідку потрібно протерти паперовою серветкою. Таким чином готуємо інші наші коржики і складаємо їх в стопочку. Ну а тепер поки вони гарячі, швидше за кличемо до столу всю сім'ю і насолоджуємося відмінними виробами. Такі коржі базлама можна вживати в будь-якому вигляді: як десерт або як добавка до інших страв, в будь-якому випадку це завжди смачно, ніжно, ситно і дуже вишукано.
Випадкові рецепти