Укр
Рус
Салати з морепродуктами Салати Корейська кухня

Корейський салат з кальмарів

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

777 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Корейський салат з кальмарів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити, Нарізати

опис

Смачні варені кальмари з солодким соусом і пікантною ноткою. Додайте свіжі овочі і насолоджуйтеся смачною стравою з корейської кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Корейський салат з кальмарів" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розморозьте кальмари поступово, на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Очистіть від плівки. Якщо вона знімається туго, опустіть тушки на кілька хвилин в теплу воду. Видаліть хітинову пластину і нутрощі. Якщо для приготування салату використовуєте цілих молюсків, видаліть очі, залишивши ніжки-щупальця.

Крок - 1
02

Ретельно вимийте морепродукти під проточною водою. Притрусіть сіллю і рівномірно її розітріть по всій поверхні. Дайте постояти 15-20 хвилин. Ретельно промийте і викладіть в друшляк. По бічних сторонах кальмарів зробіть по кілька надрізів ножицями.

Крок - 2
03

Коріандр і червоний перець чилі вимийте і викладіть на сито. Пряність подрібніть. Можна нарізати весь коріандр з гілочками, або використовувати тільки листя. Перець чилі дрібно наріжте, видаливши хвостики.

Крок - 3
04

Поставте на плиту сковороду з товстим дном і налийте невелику кількість води. Рідини повинно бути достатньо, щоб покрити кальмари. Доведіть воду до кипіння і акуратно опустіть молюсків в жаровню. Варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин. Намагайтеся не затягувати з термообробкою. Навіть після вилучення з киплячої води, білок в молюсках продовжує згортатися, і зупинити цей процес допоможе тільки холодна вода або лід.

Крок - 4
05

Приготуйте соус. У невелику ємність додайте рибний соус і цукор. Ретельно переміксуйте, щоб більша частина цукру розчинилася. Влийте лимонний сік. Можна використовувати готовий, або пропущений через дрібнопористе сито свіжовичавлений продукт. Додайте олігосахарид, він додасть в'язкості готового соусу.

Крок - 5
06

Додайте соус чилі і подрібнений перець. Переміксуйте до однорідності і всипте насіння кунжуту. Викладіть кальмари на блюдо, полийте соусом і посипте коріандром. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти