Смачні варені кальмари з солодким соусом і пікантною ноткою. Додайте свіжі овочі і насолоджуйтеся смачною стравою з корейської кухні.
Розморозьте кальмари поступово, на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Очистіть від плівки. Якщо вона знімається туго, опустіть тушки на кілька хвилин в теплу воду. Видаліть хітинову пластину і нутрощі. Якщо для приготування салату використовуєте цілих молюсків, видаліть очі, залишивши ніжки-щупальця.
Ретельно вимийте морепродукти під проточною водою. Притрусіть сіллю і рівномірно її розітріть по всій поверхні. Дайте постояти 15-20 хвилин. Ретельно промийте і викладіть в друшляк. По бічних сторонах кальмарів зробіть по кілька надрізів ножицями.
Коріандр і червоний перець чилі вимийте і викладіть на сито. Пряність подрібніть. Можна нарізати весь коріандр з гілочками, або використовувати тільки листя. Перець чилі дрібно наріжте, видаливши хвостики.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном і налийте невелику кількість води. Рідини повинно бути достатньо, щоб покрити кальмари. Доведіть воду до кипіння і акуратно опустіть молюсків в жаровню. Варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин. Намагайтеся не затягувати з термообробкою. Навіть після вилучення з киплячої води, білок в молюсках продовжує згортатися, і зупинити цей процес допоможе тільки холодна вода або лід.
Приготуйте соус. У невелику ємність додайте рибний соус і цукор. Ретельно переміксуйте, щоб більша частина цукру розчинилася. Влийте лимонний сік. Можна використовувати готовий, або пропущений через дрібнопористе сито свіжовичавлений продукт. Додайте олігосахарид, він додасть в'язкості готового соусу.
Додайте соус чилі і подрібнений перець. Переміксуйте до однорідності і всипте насіння кунжуту. Викладіть кальмари на блюдо, полийте соусом і посипте коріандром. Смачного!
Випадкові рецепти