Якщо ви хочете побалувати сім'ю смачною стравою східної кухні, приготуйте корейську локшину з куркою, грибами шиітаке і смаженими кабачками. Процес створення страви досить довгий, але результат вартий усіх зусиль.
У велику глибоку миску просійте борошно. Додайте сіль, картопляний крохмаль і з'єднайте сухі інгредієнти ложкою. Влийте масло і переміксуйте. Постійно помішуючи, поступово влийте воду. Замішайте масу руками.
Місце для роботи з тістом рясно притрусіть борошном і викладіть масу. Вимішуйте близько 10 хвилин. Сформуйте з тіста 2 кулі. Загорніть в харчову плівку або пакет і помістіть в холодильник.
Поки охолоджується тісто, приготуйте бульйон. Курку ретельно вимийте під проточною водою і покладіть в каструлю. Додайте очищені зубчики часнику і сушені гриби шиітаке.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, видаліть хвостики і розріжте на 4 частини. Викладіть пряність на розігріту сковороду. Обсмажте протягом 2-3 хвилин без додавання масла на середньому або сильному вогні.
Всипте смажену цибулю в каструлю і посоліть. Залийте курку з овочами чистою водою. Поставте на середній вогонь і варіть до готовності м'яса. У процесі готування не забувайте знімати піну.
Поставте сковороду на середній вогонь і додайте оливкову олію. Кабачок наріжте соломкою. Якщо шкірка жорстка, очистіть її спеціальним ножем. Викладіть в розігріту жаровню кабачок. Посоліть і влийте кунжутне масло. Обсмажте протягом 2-3 хвилин і зніміть з вогню.
Готову курку вийміть з каструлі. Бульйон процідіть і знову поставте на плиту. Додайте соєвий соус і проваріть 5 хвилин.
Приготуйте соус. У невеликій мисці змішайте смажене насіння кунжуту, пасту Гочуджан і кунжутне масло. Зелену цибулю наріжте невеликими шматочками. Гриби шиітаке наріжте соломкою. Варені курячі стегенця і грудку розділіть руками на смужки.
Для приготування приправи до м'яса, відварений часник з бульйону перекладіть в миску. Збризніть кунжутним маслом і додайте цукор. Переміксуйте і всипте суміш до курки. Поперчіть і ретельно перемішайте.
Дістаньте охолоджене тісто і викладіть на притрушену борошном робочу поверхню. Розкачайте пласт товщиною 2-3 мм і притрусіть борошном. Візьміть край тіста (5-6 см) і загорніть всередину. Присипте борошном і знову загорніть.
Продовжуйте складати тісто. В результаті повинен вийти плоский рулет. Розріжте його на шматочки 5 мм завтовшки і розправте. Притрусіть локшину борошном. У каструлі доведіть воду до кипіння. Посоліть і опустіть локшину. Варіть до готовності.
У глибоку тарілку налийте бульйон і викладіть локшину. Додайте курятину, гриби шиітаке, смажені кабачки, зелену цибулю і соус. Страва готова до подачі. Смачного!
Випадкові рецепти