Яловичий язик це дуже смачний, поживний і корисний м'ясний продукт. Це відмінна самостійна закуска і прекрасна альтернатива ковбасним виробам.
Яловичий язик залийте холодною водою і залиште на півгодини. Після чого ретельно промийте під проточною водою і відправте в каструлю. Чистити субпродукт до термообробки не потрібно.
Овочі вимийте і висушіть паперовими рушниками. Моркву і корінь селери очистіть від шкірки і відправте в каструлю. Сюди ж додайте цибулину в лушпиння, лавровий лист і гілочку чебрецю.
Залийте суміш чистою водою і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і посоліть. Накрийте кришкою і варіть протягом 2 годин.
Готовий язик зніміть з вогню, дайте страві трохи охолонути і опустіть в дуже холодну воду. Завдяки таким маніпуляціям шкіра з язика зніметься легко і швидко. Очистіть язик від шкірки. Намагайтеся не пошкодити основний продукт.
Перед копченням, ретельно просушіть язик. Так як в ньому немає сполучних тканин, м'ясо дуже ніжне і легко вразливе до будь-яких термічним обробок. Для гарячого копчення достатньо 4 годин при температурі від 40 до 70 ° С. Холодне копчення - добу. У домашніх умовах можна приготувати язик в мультиварці в режимі «гаряче копчення». На це піде близько 90 хвилин.
Готовий м'ясний оберніть в харчову плівку або покладіть в вакуумний пакет і зберігайте в холодильнику. Перед подачею, наріжте м'ясну страву тонкими слайсами. Подавайте на стіл у вигляді холодної або гарячої закуски, додавайте в салат, або готуйте сендвічі або бутерброди. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти