Укр
Рус
Мясо Другі страви Єврейська кухня

Копчена курка в домашніх умовах

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

725 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Копчена курка в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Коптити

опис

Копчена курка в домашніх умовах набагато ароматніше, смачніше і соковитіше, ніж покупна. Вона не містить шкідливих добавок, коптиться на натуральному дереві. Найголовніше - правильні спеції і надійний спосіб приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Копчена курка в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки14.1 гр.
  • Жири19.7 гр.
  • Вуглеводи0.7 гр.
  • Калорії238 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам знадобиться свіжа курка середнього розміру. Ретельно помийте її під проточною водою і промокніть зайву вологу з допомогою паперового рушника. Покладіть курку на кухонну дошку і ножем розріжте вздовж по хребту з боку спини. Виверніть так, щоб вона стала більш плоска.

Крок - 1
02

Для того, щоб м'ясо вийшло більш соковите і ароматне, необхідно приготувати суміш, якою потім намажеться курка. Для цього візьміть вимиті і висушені свіжі гілочки розмарину і чебрецю. Дрібно наріжте їх листя на кухонній дошці. У миску помістіть заздалегідь підготовлене розм'якшене вершкове масло, додайте подрібнений розмарин і чебрець. Киньте сіль, часниковий порошок і чорний мелений перець. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

Крок - 2
03

На кухонну дошку покладіть решітку. Розкладіть на неї курку шкірою вгору. Акуратно, двома руками відокремте шкіру від курки. Більшу частину вершкового масла з приправами втирайте під шкіру птиці в усі можливі частини. Іншу частину рівномірно нанесіть зверху.

Крок - 3
04

Далі вам знадобиться така побутова техніка, як домашня коптильня. Розігрійте її до 180 градусів. За бажанням додайте шматок вишневого дерева. Помістіть решітку з підготовленою куркою в коптильню. Готуйте протягом близько 45 хвилин. Або поки сік не стане прозорим. Або поки внутрішня температура не досягне 75 градусів. Все залежить від того, якому методу перевірки готовності ви віддаєте перевагу.

Крок - 4
05

Коли копчена курка буде готова, дістаньте її з коптильні. Перекладіть на велике блюдо або піднос. Дайте їй постояти 10 хвилин перед подачею на стіл. Можете прикрасити страву вареними або приготованими на грилі овочами. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат нісуаз зі свіжого тунця - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз зі свіжого тунця 45 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик в мікрохвильовці 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зимовий салат олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Зимовий салат олів’є 50 5 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані гриби в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані гриби в беконі 55 3 3 з 5 - детальніше -
Заливне з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Заливне з яловичини 60 4 3 з 5 - детальніше -