Копчена курка в домашніх умовах набагато ароматніше, смачніше і соковитіше, ніж покупна. Вона не містить шкідливих добавок, коптиться на натуральному дереві. Найголовніше - правильні спеції і надійний спосіб приготування.
Для приготування цієї страви вам знадобиться свіжа курка середнього розміру. Ретельно помийте її під проточною водою і промокніть зайву вологу з допомогою паперового рушника. Покладіть курку на кухонну дошку і ножем розріжте вздовж по хребту з боку спини. Виверніть так, щоб вона стала більш плоска.
Для того, щоб м'ясо вийшло більш соковите і ароматне, необхідно приготувати суміш, якою потім намажеться курка. Для цього візьміть вимиті і висушені свіжі гілочки розмарину і чебрецю. Дрібно наріжте їх листя на кухонній дошці. У миску помістіть заздалегідь підготовлене розм'якшене вершкове масло, додайте подрібнений розмарин і чебрець. Киньте сіль, часниковий порошок і чорний мелений перець. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
На кухонну дошку покладіть решітку. Розкладіть на неї курку шкірою вгору. Акуратно, двома руками відокремте шкіру від курки. Більшу частину вершкового масла з приправами втирайте під шкіру птиці в усі можливі частини. Іншу частину рівномірно нанесіть зверху.
Далі вам знадобиться така побутова техніка, як домашня коптильня. Розігрійте її до 180 градусів. За бажанням додайте шматок вишневого дерева. Помістіть решітку з підготовленою куркою в коптильню. Готуйте протягом близько 45 хвилин. Або поки сік не стане прозорим. Або поки внутрішня температура не досягне 75 градусів. Все залежить від того, якому методу перевірки готовності ви віддаєте перевагу.
Коли копчена курка буде готова, дістаньте її з коптильні. Перекладіть на велике блюдо або піднос. Дайте їй постояти 10 хвилин перед подачею на стіл. Можете прикрасити страву вареними або приготованими на грилі овочами. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти